Израелският премиер Бенямин Нетаняху уволни днес своя министър на отбраната

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху уволни днес своя министър на отбраната
Коментари Харесай

Нетаняху уволни министъра на отбраната, обявил се против съдебната реформа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху уволни през днешния ден своя министър на защитата Йоав Галант, откакто Галант съобщи в събота на конференция, че няма да поддържа правосъдната промяна на държавното управление, заяви израелската организация ТПС, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Това бе първата обществена демонстрация на противоречие от страна на участник в обединението на премиера Бенямин Нетаняху. Позовавайки се на нуждата от разговор с опозицията, Галант изиска от обединението на Нетаняху да изчака до края на еврейския празник Пасха, който стартира на 5 април, преди да продължи с спорния си проект за преразглеждане на правосъдната система. Той съобщи, че се притеснява, че проектите за правосъдна промяна съставляват опасност за сигурността на страната.

Планът провокира най-масовото протестно придвижване в историята на Израел, което всяка седмица изкарва хиляди хора на улицата, където те влизат в конфликти с полицията, означи Асошиейтед прес.

Протестиращите настояват, че препоръчаните промени подкопават демокрацията в страната, защото лимитират пълномощията на Върховния съд. Според критиците, промяната ще наруши салдото в деликатната политическа система на Израел и ще тласне страната към авторитаризъм.

" Няма да вземам участие в това ", сподели Галант, въпреки че не посочи какво ще се случи, в случай че държавното управление продължи да се пробва да прокара промяната. Изявлението му е първата цепнатина в обединението на Нетаняху, която е най-дясното държавно управление в историята на Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР