Израелският премиер Бенямин Нетаняху уведоми днес министерството на правосъдието, че

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху уведоми днес министерството на правосъдието, че
Коментари Харесай

Нетаняху ще се откаже от министерските си постове до 1 януари

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху уведоми през днешния ден министерството на правораздаването, че ще се откаже от министерските си постове до 1 януари следващата година по отношение на обвиняванията в корупция против него, съобщи ДПА.

Освен премиерския пост, който ще резервира, Нетаняху също е министър на труда, благосъстоянието и публичните въпроси, по въпросите на диаспората, на земеделието и на опазването на здравето. Той ще назначи своите приемници на съответните министерски постове до 1 януари, заяви в изказване министерството на правораздаването.

Решението на Нетаняху е в отговор на петиция, импортирана във Върховния съд от организацията за положително ръководство " Движение за качество на ръководството в Израел " с искане той да бъде отхвърлен от служба.

В страната на 2 март следващата година ще бъдат създадени невиждани, трети избори в границите на по-малко от една година, откакто Народното събрание гласоподава през днешния ден да се саморазпусне на фона на политическата невъзможност, обхванала Израел след изборите през септември.

Според израелското законодателство министър председателят не е длъжен да подаде оставка, в случай че му бъдат повдигнати обвинявания в закононарушение, и самият Нетаняху разгласи, че няма желание да се отдръпна от поста. Въпреки това, по силата на юридически казус, министрите не могат да останат на своя пост, в случай че против тях има повдигнати обвинявания, отбелязва ДПА.

Разпускането на Народното събрание удължава продължаващата с месеци политическа парализа, обхванала страната.

Часове откакто крайният период за съставяне на ръководеща коалиция изтече, депутатите одобриха закон за свикването на избори на 2 март следващата година. Кнесетът поддържа мярката с 94 на нула гласа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР