Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига на кратко работно посещение в

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристига на кратко работно посещение в
Коментари Харесай

Нетаняху представя на Путин в Москва плана на Тръмп за Близкия изток

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху идва на малко работно посещаване в Москва, където ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. Нетаняху ще показа пред Путин оповестения през вчерашния ден от американския държавен глава Доналд Тръмп проект за разрешаване на израелско-палестинския спор.

Руският заместник-министър на външните работи и специфичен представител на президента за Близкия изток и Африка Михаил Богданов към този момент съобщи, че Москва ще се запознае с по този начин наречената от Доналд Тръмп „ договорка на века “. Същевременно той посочи, че решенията се вземат не от американците, а от въвлечените в спора страни - израелците и палестинците. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова проекта на Тръмп „ реален път към трайния мир “, а палестинският президент Махмуд Абас изрично го отхвърли.

Путин и Нетаняху разговаряха предходната седмица в Йерусалим, където участваха в интернационален конгрес, отдаден на холокоста, а съветският водач откри монумент на починалите при блокадата на Ленинград. Той се срещна и с майката на наказаната в Русия на седем и половина години затвор за трафик на хашиш израелска гражданска Наама Исахар. Очаква се през днешния ден президентът Путин да я помилва.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР