Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че най-голямата офанзива срещу Хамас

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че най-голямата офанзива срещу Хамас
Коментари Харесай

Израел и Газа - Нетаняху обяви, че офанзивата не е приключила

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести, че най-голямата атака против " Хамас " от години към момента не е завършила , оповестява БиБиСи.

" Те нападнаха столицата ни, изстреляха ракети по нашите градове . Те заплащат и ще продължат да заплащат скъпо за това ", сподели той след съвещания по сигурността в щаба на военните в Тел Авив. " Още не е завършило ".

Объркването към нахлуването в Газа е " умна тактичност ", израелските отбранителни сили (ИД) съзнателно заблудиха " Хамас в изказванията си за допустима наземна инвазия нощес, споделя специалист по защитата.

Появи се комплициране късно нощес, когато туит допусна, че войските са в Газа, преди армията да разгласява друго изказване, в което се споделя, че силите са атакували тунелите на Хамас по границата, само че не са я минали .

" Оказа се доста интелигентна тактичност ", разяснява Майкъл Стивънс, помощник за Близкия изток от мозъчния концерн на Royal United Institute Institute, пред БиБиСи.

" Това трябваше да накара бойците на Хамас да се реалокират в тунелите си и да се приготвят " за инвазия, а израелските военни употребяват това, с цел да ги ударят с артилерия .

" Хамас " разгласи офанзива против израелски химически цех покрай границата с Газа

Израелските военни няма да предизвестяват авансово за началото на наземна интервенция

Европейската комисия е " доста загрижена " за ескалацията на израелско-палестинското принуждение.

" Осъждам безразборни офанзиви на Хамас против Израел . Цивилните от всички страни би трябвало да бъдат предпазени. Насилието би трябвало да завърши в този момент ", разяснява Урсула фон дер Лайен.

Израелското знаме се вее на публични здания в Австрия през днешния ден в символ на " взаимност ". " Осъждам с най-голяма неотстъпчивост офанзивите против Израел от линията Газа ", съобщи пред " Франс прес " канцлерът Себастиан Курц.

" Израел има право да се пази против тези офанзиви. За да покажем нашата взаимност... поставихме израелското знаме ", на канцлерството и на външното министерство, написа в изказване.

" Нищо не оправдава повече от 1000 ракети, които Хамас и други терористични групи са изстреляли до момента по Израел от Газа ", разяснява външният министър Александър Шаленберг. " Ние мощно поддържаме сигурността на Израел. "

През 2000 година Израел отзова своя дипломат в Австрия , откакто крайнодясна - партия, учредена от някогашни нацисти - се причисли към съдружно държавно управление. Оттогава връзките се усъвършенстваха доста и Курц сложи укрепването на връзките с Израел като приоритет .
 Армията на Израел отхвърля да е влизала в Газа
Армията на Израел отхвърля да е влизала в Газа

Подготовката за интервенцията продължава

Протести в поддръжка на палестинците се организират по целия свят . Протестиращите се събраха, за да развеят палестинските флагове и да покажат взаимност в петък в няколко страни с болшинство с мюсюлмани, в това число Бангладеш, Йордания, Косово и Турция.

Но в Европа при някои митинги се следят антисемитски лозунги и вандализъм . Планираният пропалестински митинг в Париж е неразрешен заради опасения, че може да докара до жестоки конфликти.

В Германия представителят на канцлера Ангела Меркел предизвести по-рано в петък, че антисемитските демонстрации няма да бъдат толерирани , откакто протестиращите горят израелски флагове.

Междувременно единственият палестино-американски член на Конгреса на Съединени американски щати подлага на критика " безусловната " поддръжка на Съединени американски щати за Израел по време на прочувствена тирада. Сдържайки сълзите си, Рашида Тлайб съобщи, че тази поддръжка " е разрешила заличаването на палестинския живот ".

Израел засипа Газа с артилерийски огън и въздушни удари в петък, когато се насочи към тунели на палестински бойци, за да се опита да спре непрекъснатите ракетни офанзиви против израелските градове, само че ракетите не престават летят .

Палестинците бягат от северната част на анклава. Източник разяснява пред БиБиСи, че се подхващат " действителни старания " за договаряне на завършек на боевете .
 Организация на обединените нации води договаряния за помирение в Близкия изток
Организация на обединените нации води договаряния за помирение в Близкия изток

Провал на задачата на египетските посредници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР