Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи министър председателят да бъде избран

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи министър председателят да бъде избран
Коментари Харесай

Нетаняху с отчаян опит да си върне контрола в Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предложи министър ръководителят да бъде определен посредством директен избор, с цел да се избегнат трети за годината парламентарни избори, съобщи БГНЕС.
" Ако " Кахол-Лаван " (бел. ред. - една от опозиционните партии в Израел), не желае държавно управление на национално единение, има единствено един метод да се предотвратят изборите в Кнессет – да бъде определен един от двамата. Нека хората решат на кого да се доверят като глава на държавното управление - Бени Ганц или мен. В " Кахол-Лаван " настояват, че знаят какво желаят хората. Затова дано хората решат - и никой с изключение на хората. И сигурно не пресата ", сподели Нетаняху във видео известие, оповестено в обществените мрежи.
Лидерът на опозиционната партия " Кахол - Лабан " Бени Ганц назова предлагането Нетаняху " избирателен трик ". " Това е празно предложение, ориентирано само към похищение на вниманието от премиера, който е с три тежки обвинявания и който остава единственият човек, виновен за това, че сме на прага на трети парламентарни избори ", сподели Ганц в изказване на неговата пресслужба.
Вечерта на 11 декември изтича триседмичният интервал, избран на Кнесета за образуването на кабинета. Всички досегашни опити да се реализира единодушие за основаване на държавно управление на национално единение приключиха с крах.
В случай, че не се откри компромис преди сряда вечерта, през идващите месеци Израел ще би трябвало да организира третите парламентарни избори през годината.
Правните проблеми на Нетаняху се отразяват на хода на съдружните договаряния - съгласно решението на генералния прокурор на Израел Авихай Манделблит, президентът ще бъде упрекнат в корупция. В понеделник генералният прокурор връчи обвинителния акт против министър-председателя на ръководителя на Кнесета Юлий Еделщайн. Нетаняху ще бъде упрекнат за взимане на рушвет, както и за машинация и машинация на публичното доверие. Нетаняху съобщи, че задачата на обвиняванията е да го смъкват като глава на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР