Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново беше разпитан от израелската полиция

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново беше разпитан от израелската полиция
Коментари Харесай

Израелската полиция гостува на премиера Нетаняху и го разпита

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж беше разпитан от израелската полиция по един от няколкото случая на подкупничество, които заплашват политическото му бъдеще, оповестиха международните организации, представени от БГНЕС.
Следователите дойдоха в резиденцията на премиера в Йерусалим сутринта, с цел да го разпитат по обвинявания в корупция с присъединяване на локалния телекомуникационен колос Bezeq и най-големия му акционер, Шаул Елович.
Израелската полиция и кабинетът на Нетаняху не потвърдиха, че подобен разпит се е състоял, до момента в който той не завърши.
За 12-ти път Нетаняху бива разпитван по разнообразни случаи, било като обвинен, било като очевидец.
В случая Bezeq се твърди, че Нетаняху се опитвал да реализира сделка за удобно отразяване на активността му от друга компания на Елович, новинарския уебсайт Walla, в подмяна на държавни политики, от които би могъл да се е възползвал магнатът и да е спечелил стотици милиони долари.
След предходния кръг от разпити през юли, от кабинета на Нетаняху обявиха, че не е имало сходни сделки.
" Премиерът Нетаняху в никакъв случай не е сключил договорка с Елович в подмяна на удобно отразяване ", споделиха от кабинета и прибавиха, че уебсайт Walla непроменяемо покрива активността на премиера " по неприятелски метод ".
Елович беше задържан през февруари дружно с още шестима души, измежду които и Нир Хефец, някогашен медиен консултант на Нетаняху.
През юли министър председателят беше разпитван повече от пет часа за сделката по „ основаването на негов позитивен облик “. В обособен от този случай Сара, брачната половинка на премиера, е упрекната в корист с държавни средства в размер на 100 000 $.
През февруари полицията предложи на премиера да бъде упрекнат по два от случаите, само че генералният прокурор към момента не е решил дали да го позволи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР