Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи нов медиен съветник, който е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи нов медиен съветник, който е
Коментари Харесай

Нетаняху назначи за медиен съветник журналист, нарекъл Байдън негоден

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назначи нов медиен консултант, който е подлагал на критика президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Туитър, заяви вестник " Аарец ", представен от Асошиейтед прес.

организацията отбелязва, че назначението идва в миг, когато връзките сред Съединените щати и Израел са обтегнати.

Гилад Цвик, публицист от консервативна израелска телевизия, е наричал в свои туитове Байдън " некадърен " да ръководи и е казвал, че той " постепенно, само че несъмнено унищожава Америка ". Цвик също по този начин е намеквал, че поддържа погрешните изказвания на президента Доналд Тръмп, че изборите в Съединени американски щати през 2020 година са били фалшифицирани. Днес стези туитове към момента бяха онлайн, показва АП.

Както кабинетът на Нетаняху, по този начин и Цвик не дадоха отговор незабавно на молбата за коментар, съобщи АП. Преди това Цвик е работил за " Израел Хайом " - ежедневник, подкрепящ Нетаняху.

Назначението на Цвик идва в миг, когато връзките сред Израел и най-близкия му съдружник - Съединени американски щати, са обтегнати поради противоречивия проект на израелското държавно управление за реформиране на правосъдната система и поради ултранационалистическия темперамент на държавното управление.

Байдън обществено изрази угриженост за проекта на държавното управление на Нетаняху за смяна на правосъдната система, който провокира всеобщи митинги, продължаващи ежеседмично, даже и откакто проектът беше спрян.

На фона на напрежението Байдън до момента отхвърляше на Нетаняху нормалната покана за посещаване в Белия дом след изборната му победа в края на предходната година.

Критиците упрекват Нетаняху, че той намерено поддържа републикански претенденти за президент на Съединени американски щати, както и речта му пред Конгреса през 2015 година, която беше възприета като неуважение към администрацията на Обама по отношение на нуклеарното ѝ съглашение с Иран. Нетаняху твърди, че връзката на Израел със Съединени американски щати е неразрушима, и омаловажава всевъзможни разриви като различия сред другари, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР