Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че действията на Израел по

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че действията на Израел по
Коментари Харесай

Нетаняху: В Газа Израел действа в самозащита срещу Хамас

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че дейностите на Израел по границата с линията Газа, където през днешния ден десетки палестинци бяха убити при всеобщи митинги, са подхванати като самоотбрана против ръководещата палестинската територия организация Хамас.

"Всяка страна е длъжна да пази границите си ", написа Нетаняху в Туитър. "Терористичната организация Хамас декларира, че има желание да унищожи Израел и с цел да реализира задачата си, изпраща хиляди хора, които да се пробват да преодоляват граничната ограда. Ние ще продължим да действаме уверено, с цел да опазим нашия суверенитет и нашите жители ", написа израелският министър председател.

При митингите през днешния ден по границата на линията Газа от израелски огън починаха 52 палестинци, а над 2000 бяха ранени, оповестиха палестински източници.

Международната общественост разкритикува несъразмерния отговор на израелската войска и потреблението на бойни патрони.

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман сподели, че страната му ще продължи да работи за попречване на опитите за прекосяване на границата на Газа и нахлуване в израелска територия, съобщи ДПА. Агенцията се базира на изказване на екипа на Либерман след среща с израелски военни, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР