Израелският министър на строителството и жилищната политика Йоав Галант заплаши

...
Израелският министър на строителството и жилищната политика Йоав Галант заплаши
Коментари Харесай

Израелски министър: Дните на лидера на Хамас са преброени

Израелският министър на строителството и жилищната политика Йоав Галант заплаши с ликвидиране водача на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Галант предизвести, че се приготвя нова огромна акция, в границите на която Израел ще нанесе сериозен удар против екстремистите от " Хамас ".

Министърът, който е някогашен военачалник от израелската войска, командвал израелските сили в линията Газа, съобщи, че водачът на " Хамас " Яхия Синуар би трябвало да премисли дейностите си, с цел да не се срещне още веднъж с израелската войска.

" Дните на Яхия Синуар са преброени. Той няма да почине в дом за остарели хора. Той би трябвало да се държи обичайно ", сподели Галант на конференция, проведена от вестник " Джерусалем пост ".

Израел и " Хамас " бяха на път да стартират четвърта война между тях в границите на десетилетие, само че благодарение на Египет и Организация на обединените нации бе контрактувано преустановяване на огъня.

Палестински екстремисти изстреляха 460 ракети по Израел за 24 часа предходната седмица в отговор на акция на израелските специфични служби, при която бяха убити седем членове на Хамас.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че моментът не е подобаващ за по-голям спор с Хамас и бе неодобрен поради постигнатото с палестинците съглашение за преустановяване на огъня. Министърът на защитата Авигдор Либерман подаде оставка в символ на митинг и упрекна премиера Нетаняху, че води прекомерно мека политика по отношение на терористите. Либерман изтегли и партията си " Нашият дом Израел " от съдружното държавно управление на Нетаняху, с което болшинството на ръководещите в Народното събрание понижа фрапантно.

На фона на създалата се политическа рецесия, опцията държавното управление да падне от власт и да бъдат извършени предварителни парламентарни избори, министрите от държавното управление на Бенямин Нетаняху подеха реторика, обвързвана с възможни нови военни дейности против Хамас.

" Близо до нова неизбежна война с Хамас в Газа. Трябва да нанесем сериозен удар, с цел да им напомним, че не трябва да ни атакуват. Всяка офанзива против израелската територия би трябвало да получава сериозен отговор. Ако Синуар или (политическият водач на Хамас Исмаил) Хания изстрелят патрони или ракети по израелски бойци или жители, те ще платят с главите си ", безапелационен бе израелският министър на разузнаването Израел Кац.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР