Израелският министър на отбраната Бени Ганц заяви, че според първоначалната

...
Израелският министър на отбраната Бени Ганц заяви, че според първоначалната
Коментари Харесай

Според Израел Иран стои зад експлозията на товарен кораб в Оманския залив

Израелският министър на защитата Бени Ганц съобщи, че съгласно първичната му оценка Иран е виновен за детонацията, която нанесе вреди на израелски товарен транспортен съд в Оманския залив. Специализираният транспортен съд за транспорт на коли " Хелиос Рей " пострада през нощта на четвъртък против петък, напомня Ройтерс. По данни на американски военни източници гърмежът предизвикал пробойни над ватерлинията от двете страни на корпуса. Причината за детонацията беше незнайна, напомня Ройтерс.

" Иран се стреми да удари израелска инфраструктура и израелски жители. Местонахождението на кораба относително покрай Иран навежда на мисълта, че виновни са иранците ", съобщи Ганц по телевизия Кан, като посочи, че следва по-задълбочено следствие.

Корабът е благосъстоятелност на компанията от Тел Авив " Рей Шипинг " посредством компания, записана на остров Ман. Военни източници, представени от телевизия " 13-и канал " иранските Военноморски сили са нанесли акуратен удар, с цел да избегнат човешки жертви, като са изстреляли две ракети по част от кораба, чиято щета няма да го потопи. Телевизията заяви също, че израелска делегация е на път за Дубай, където корабът е на док, с цел да проверява случая.

Иран през ноември заплаши с " обмислен отговор " на убийството на своя водещ нуклеарен академик, за което упрекна Израел. Вашингтон упреква Иран за поредност офанзиви против корабоплаването в стратегическите води на Персийския залив, по-конкретно против четири кораба, измежду които два саудитски танкера, през май 2019 година Иран отхвърля обвиняванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР