Израелският кабинет по сигурността е одобрил разширяването на военната кампания

...
Израелският кабинет по сигурността е одобрил разширяването на военната кампания
Коментари Харесай

Израел се готви за тотална война в ивицата Газа

Израелският кабинет по сигурността е одобрил разширението на военната акция в линията Газа, заяви ТАСС като се базира на информация на израелското военно радио. Според 12-и канал на израелската телевизия в проектите на армията на идващия стадий влизат офанзиви по значими за групировката Хамас здания.

Междувременно палестински уебсайт заяви, че нощес, че израелската авиация е нанесла удари по зданията на палестинското финансово министерство и Ислямската национална банка в град Газа.

По-късно локални израелски медии излязоха с информация за задействане на сирените за ракетно нахлуване в северната част на Израел.

От израелското външно министерство написаха в профила на ведомството в Туитър, че набези има още в централната и южната част на страната, а една къща е била ударена. Ройтерс заяви, че нови ракети са били изстреляни по Тел Авив и Ерусалим.

От израелската войска оповестиха, че от ескалацията на спора при започване на тази седмица, от палестинските територии по израелските градове са били пуснати към 1500 ракети.

Междувременно палестинец беше погубен при борба с израелски бойци край град Наблус на Западния бряг, а идващ от чужбина пътнически аероплан е бил отклонен да се приземи вместо на летище "Бен Гурион " в Тел Авив, към друго в южната част на страната.

По-рано израелският президент Реувен Ривлин предизвести за опцията от експлоадиране на революция сред арабите и израелците в страната. Ривлин прикани за "спиране на тази полуда ".

Причината за ескалацията на спора е повишаването на гнева и страха, което довежда до усилване на насилието по улиците. Призивите за успокоение от религиозните и политическите водачи, по-голямото полицейското наличие и всеобщите арести наподобява, че не реализират съвсем нищо за потушаване на насилието в градовете със смесено население, разяснява Ройтерс.

Снощи американският президент Джо Байдън съобщи, че Израел има правото да се отбрани, само че изрази вяра за бързо слагане завършек на борбата. Байдън заяви, че е разговарял по телефона с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. По думите му американската дипломация и чиновниците по националната сигурност и защитата работят интензивно с сътрудниците си в Близкия Изток - в това число с Египет, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

ТАСС от своя заяви, че делегация от египетски медиатори е пристигнала в линията Газа, с цел да беседва с палестинското управление за преустановяване на огъня. Източник в Кайро посочи, че представителите на разузнаването са пресекли граничния пункт Рафа, който е отворен от среднощ за банкет на потърпевши при израелските ракетни удари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР