Израелските военни засилиха офанзивата си срещу Газа след ракетни атаки

...
Израелските военни засилиха офанзивата си срещу Газа след ракетни атаки
Коментари Харесай

Израел засили офанзивата си срещу Газа след нови ракетни атаки

Израелските военни ускориха офанзивата си против Газа след ракетни офанзиви против Израел от палестински бойци. Армията на Израел съобщи, че въздушните и сухопътните сили са взели участие в офанзиви през днешния ден, само че не са влезнали в Газа.

Израелският президент Реувен Ривлин предизвести за допустима революция поради конфликтите сред евреи и араби в Израел. Тази заран израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че военната интервенция против палестинските бойци в Газа ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо. Той сподели, че радикалното палестинско придвижване „ Хамас “, което управлява Газа ще заплати висока цена.

По-рано израелските военни приканиха 7000 армейски резервисти и разположиха бойци и танкове покрай границата си с Газа. Според израелските военни наземната атака в Газа е един от разновидностите, който се разисква, само че към момента не е взето публично решение.

Военен представител на „ Хамас “ предизвести, че групировката е подготвена да даде недопечен урок на израелските военни, в случай че те решат да продължат с наземната офанзива.

Конфликтът стартира след седмици на израелско-палестинско напрежение в Източен Ерусалим, което докара до конфликти на свещени места, почитани и от мюсюлмани, и от евреи. Размириците и въздушните удари не престават към този момент пето денонощие.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за незабавна деескалация и преустановяване на военните дейности в Газа и Израел.

Заради опълчване от Съединените щати за приоритет на посреднически старания, както беше оповестено по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР