Израелските власти представиха графики, показващи рязко намаляване на заразените с

...
Израелските власти представиха графики, показващи рязко намаляване на заразените с
Коментари Харесай

Бързият спад на Covid случаите в Израел показва ползата от ваксинацията



Израелските управляващи показаха графики, показващи внезапно понижаване на инфектираните с ковид в страната след началото на имунизацията против Covid-19 на 19-и декември 2020 година

Графика на процентната смяна на Covid случаите по възрастови групи в Израел след началото на имунизацията



Тук е значимо да се означи, че процентът на новозаразени с Covid-19 спада бързо във всички възрастови категории, в това число при тези, при които процесът на имунизация е доста невисок или съвсем не съществува (за децата до 19-годишна възраст).

На повече от 80% от хора в Израел на възраст над 60 години към този момент са сложени по две дози от Covid имунизацията, като процентът на имунизираните измежду по-младите хора е към момента надалеч по-нисък. Делът на популацията в страната, на което е подложен най-малко една доза от коронавирусната ваксина, доближи 60 на 100.

Междувременно ежедневните случаи на ковид в страната са намалели след началото на имунизационната акция до към 500 от пика от близо 10 000 новозаразени дневно през януари. Сега едвам към 7% от новите случаи на Covid-19 са при хора на възраст над 60 години.

Графика на новите случаи на Covid-19 в Израел на дневна база



Всички това е много добър знак за ефикасността на имунизациите, а доста ниският брой на новозаразени измежду младежите в Израел допуска, че с новата образователна година през септември следва цялостно, безвредно обновяване на присъственото учебно образование. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР