Израелските въздушни удари удариха няколко цели в ивицата Газа във

...
Израелските въздушни удари удариха няколко цели в ивицата Газа във
Коментари Харесай

Израел отново удари Газа

Израелските въздушни удари удариха няколко цели в линията Газа във вторник. Това съобщава АП, като цитира изказване на армията. Няма данни за жертви. 

Израелската войска съобщи, че е употребила дрон, хеликоптер и танк, с цел да нанесе удари по голям брой постове в северната и южната част на Газа, принадлежащи на групировката " Хамас ".

Ударите са били в отговор на протестите на разграничителната ограда сред Газа и Израел . Палестинците са хвърляли камъни и взривни устройства и стреляли по израелски бойци.

Палестински протестиращи се събраха за 12-и следващ ден към границата на анклава с Израел. Демонстрациите прераснаха в яростни конфликти с израелските сили за сигурност.

Палестинските здравни чиновници оповестиха, че израелските сили са простреляли и ранили 11 протестиращи по време на митинга във вторник.
 Израел удари Газа
Израел удари Газа

Напрежение в Близкия изток

Припомняме, че израелската войска нанесе дни по-рано различен удар с безпилотен аероплан по линията Газа след бурни митинги, при които палестинци бяха ранени от израелски огън.

Ударът в ранната вечер е един от поредицата, които настъпиха на фона на съвсем ежедневните митинги на границата от страна на палестинците, откакто Израел затвори пропускателния пункт Ерец от Газа. 

Израел е наложил въздушна, сухопътна и морска обсада на бедния палестински анклав, откогато ислямистката формация Хамас завзе контрола през 2007 година

Хиляди палестински служащи от Газа не могат да влязат в Израел заради затварянето на пропускателния пункт Ерез, което израелската неправителствена организация " Гиша " осъди като " групово наказване ".

Израел е издал разрешителни за работа на към 18 500 души от Газа.
 Израел умъртви трима палестинци на Западния бряг и един в Газа
Израел умъртви трима палестинци на Западния бряг и един в Газа

Ескалация на напрежението в Близкия изток

В линията Газа спорадично избухват въоръжени спорове сред Израел и бойци.

През май вследствие на замяна на израелски въздушни удари и ракетен обстрел от Газа починаха 34 палестинци и един израелец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg