Израелски военни убиха петима палестинци въоръжени бойци в бежански лагер

...
Израелски военни убиха петима палестинци въоръжени бойци в бежански лагер
Коментари Харесай

Израелски военни убиха петима палестински бойци при операция Западния бряг

Израелски военни убиха петима палестинци въоръжени бойци в бежански лагер покрай град Йерихон на окупирания Западен бряг на река Йордан тази заран, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на израелските сили за сигурност.

Операцията е била ориентирана против бойци на ислямисткото придвижване Хамас, обвинени за опит за нахлуване на 28 януари против ресторант в близкото еврейското населено място Веред Йерихон , също на Западния бряг, заяви по-рано израелската войска в официално съобщение, представено от Ройтерс. Атаката се провалила, защото оръжието засякло.

Сегашният интервал е един от най-смъртоносните в израелско-палестинския спор през последните години. Днешната интервенция на израелската войска евентуално ще ускори още повече напрежението, отбелязва АП.

От палестинското министерство на опазването на здравето единствено потвърдиха за трима ранени, един от които е в сериозно положение.

Движението Хамас сподели, че са били убити бойци на военното му крило, само че не посочи техния брой, и се закани да отмъсти за гибелта им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР