Израелски висш представител каза днес, че договорените с Русия оперативни

...
Израелски висш представител каза днес, че договорените с Русия оперативни
Коментари Харесай

Израел: Договорените с Русия оперативни правила за действия в Сирия се запазват

Израелски върховен представител сподели през днешния ден, че контрактуваните с Русия оперативни правила за дейностите в Сирия остават непроменени макар гибелта на 15 съветски бойци, с което даде да се разбере, че Израел резервира свободата си на деяние в Сирия, съобщи Франс прес.

 Руски боец патрулира в съветската база в Сирия. На заден декор се намира разследващ аероплан Ил-20, какъвто беше свален неотдавна Руски боец патрулира в съветската база в Сирия. На заден декор се намира разследващ аероплан Ил-20, какъвто беше свален неотдавна © Българска телеграфна агенция
Гибелта на 15 съветски военнослужещи в понеделник вечерта, когато разследващият им аероплан беше свален простъпка от сирийската противоракетна защита, реагирала на израелска офанзива, подхрани спекулациите, че Москва може да се опита да ограничи свободата на деяние на Израел на сирийска територия.

Израелският боен представител, поискал да остане неизвестен, даде да се разбере пред публицисти, че това няма да стане.
" Няма смяна в механизма за отбягване на стълкновения (между Израел и Русия) вследствие на това трагично събитие. Механизмът, оперативните процедури сред нас и съветската войска остават в действие и непроменени ", съобщи той, допълвайки че са вероятни единствено възможни " доуточнения ".
Механизмът за съгласуваност за отбягване на стълкновения сред Русия и Израел беше въведен през 2015 година, когато съветските войски започнаха намеса в поддръжка на режима на сирийски президента Башар Асад. Целта му бе да се избегнат конфликти сред съветската и израелската войска в Сирия.
 Руски учения в Средиземно море след свалянето на съветски аероплан в Сирия Руски учения в Средиземно море след свалянето на съветски аероплан в Сирия
Русия затваря интернационалните води и въздушното пространство покрай Сирия, Ливан и Кипър поради военноморски учения.

Израел изпрати през вчерашния ден в Русия военна делегация, с цел да изрази още веднъж състрадание за гибелта на бойците, само че и с цел да изложи своята версия за случилото се, сподели израелският представител.

Израелците показаха на руснаците доказателства, че самолетът е бил свален, тъй като сирийските батареи " са стреляли безогледно, безконтролно и непрофесионално ", акцентира той.

Сирийците са изстреляли общо 20 ракети, сподели той и увери, че израелските изтребители въобще не са били покрай съветския аероплан. Според него по това време те от дълго време са се били върнали в израелското въздушно пространства и са били в развой на приземяване.

Той съобщи, че Израел е предизвестил съветската войска за офанзивата си доста по-рано от една минута преди началото й, оспорвайки изказванията на руснаците, че израелците са употребявали съветския аероплан за прикритие и са предизвестили за дейностите си единствено минута, преди да ги подхващат.

Израелският представител сподели, че израелските изводи са били признати добре от съветската страна и срещата ще даде опция да се усъвършенства механизмът за съгласуване на дейностите.
 Русия упрекна Израел за свален разследващ аероплан Русия упрекна Израел за свален разследващ аероплан
Сирийската противовъздушна защита смъкна съветски разследващ аероплан с 15 души екипаж. Това стана над Средиземно море при офанзива на израелски изтребит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР