Израелски учени установиха, че за затлъстели пациенти, подложили се на

...
Израелски учени установиха, че за затлъстели пациенти, подложили се на
Коментари Харесай

Кой метод е по-безопасен при отслабване - диета или операция?

Израелски учени откриха, че за затлъстели пациенти, подложили се на интервенции за понижаване на телесното тегло, рискът от преждевременна гибел е по-малък, в сравнение с за хората, които са прибягнали до диета, заяви Лента.


В проучването са взели участие 8385 пациенти, които сред 2005 година и 2014 година са се подложили на разнообразни типове бариатрични интервенции, в това число лапароскопия и стомашен байпас. Освен това експертите са наблюдавали здравословното положение на 25 000 души в положително здраве, които били затлъстели и се пробвали да стопят непотребните килограми благодарение на диета и здравословен метод на живот.

Изследователите сравнили равнището на смъртността в двете групи участници. Оказало се, че в разстояние на 4 години и половина рискът от гибел бил по-нисък за хората, подложили се на бариатрична интервенция, в сравнение с за тези, които се пробвали да се оправят със затлъстяването благодарение на нехирургични способи.

Учени от Питсбъргския университет наскоро разгласиха резултатите от свое изследване, които демонстрират, че бариатричните интервенции усъвършенстват самочувствието на пациентите за минимум три години.

Резултатите от проучването са оповестени в Journal of the American Medical Association.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР