Израелски учени се научиха как да намалят съдържанието на захар

...
Израелски учени се научиха как да намалят съдържанието на захар
Коментари Харесай

Учени намаляват с 40% захарта в тортите без да променят вкуса им

Израелски учени се научиха по какъв начин да понижат наличието на захар в тортите с 40 % без освен това да трансформират усета им, написа в. "Дейли мейл ".
Откритието беше осъществено от хранително-вкусовата компания DouxMatok. Ако новите предписания намерят добър банкет измежду потребителите, може да се зададе краят на изкуствените подсладители, които предизвикват затлъстяване, предава Българска телеграфна агенция.
Молекулите на захарта би трябвало да попаднат върху вкусовите брадавици на езика, с цел да почувстваме сладко. Но както откриха учените, единствено една пета от захарите, употребена в тортите, бисквитите и шоколадите, стигат до рецепторите ни. Останалата част ги отминават и попадат напряко в стомаха.
За да подобрят "попаденията " върху вкусовите ни брадавици и подсилването на сладкостта, израелските учени са употребявали способ, прочут във фармацевтиката. При него медикаментите се "опаковат " в молекули, тъй че точната доза да бъде доставена на засегнатото място. Израелската компания добавила микроскопични частици от минерали без усет, като силициев двуокис, покрити със захарни молекули. Така по-малки количества захар се задържат по-дълго върху вкусовите брадавици и дават по-интензивно възприятие за сладко. При това вкусовите качества на продуктите се резервират същите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР