Израелски стартъп за хранителни технологии отглежда месо на Международната космическа

...
Израелски стартъп за хранителни технологии отглежда месо на Международната космическа
Коментари Харесай

Пържола в космоса: Успешно култивираха говеждо месо на МКС

Израелски стартъп за хранителни технологии отглежда месо на Международната галактическа станция , на разстояние от 339 км от всевъзможни естествени запаси. Отглеждано в лаборатория месо за първи път сполучливо се култивира в космоса, оповестява " Гардиън ".

Клетките от наедрял рогат добитък са събрани на Земята и закарани в космоса, където е отгледана мускулна тъкан благодарение на 3D биопринтер . Методът разчита на подражаване на натурален развой на регенерация на мускулна тъкан, протичащ в тялото на крава.

Отгледана е първата пържола в космоса, само че усетът й би трябвало да се усъвършенства. Експериментът е извършен на 26 септември на съветския сегмент на галактическата станция и включва създаване на дребномащабна мускулна тъкан с 3D биопринтер при следени микрогравитационни условия. В бъдеще, технологията може да се употребява за обезпечаване на месо за хората, живеещи на галактическата станция .

Това е спомагателна стъпка за зараждащата се промишленост , която има за цел да обезпечи на хората същинско месо без въздействието върху околната среда и проблемите с хуманното отношение в интензивното отглеждане на животни.

" Алеф Фармс " разгласи, че е произвела първообраз на пържола, отгледана от клетките в лаборатория за две седмици, само че признава, че усетът би трябвало да бъде усъвършенстван .

" Ние потвърждаваме, че култивираното месо може да се създава когато и да е и на всички места, при всевъзможни условия ", разяснява Дидие Тубия, съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията.

" В космоса нямаме разполагаем 10 000 или 15 000 литра вода за произвеждане на 1 кг говеждо месо . Този взаимен опит е забележителна първа стъпка към реализиране на нашата визия за обезпечаване на продоволствена сигурност за идващите генерации, като в същото време резервираме естествените си запаси. "

Последните научни изследвания откриват, че големите понижения на потреблението на месо са от значително значение за понижаване на излъчванията на парникови газове и отбягване на рисковите климатични промени.
 Повечето
Повечето " месо " през 2040-а няма да идва от заклани животни

Дали хората ще трансформират навиците си, преди да е станало прекомерно късно?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР