Израелски самолети разхвърляха листовки в Ивицата Газа в петък, в

...
Израелски самолети разхвърляха листовки в Ивицата Газа в петък, в
Коментари Харесай

Израел разхвърля листовки в Ивицата Газа с предупреждение да не се доближава границата

Израелски самолети разхвърляха листовки в Ивицата Газа в петък, в които се съдържа предизвестие за палестинците да не доближават граничната ограда, което е част от подготовката на израелските сили за сигурност за идните конфликти, съобщи Reuters, представена от организация " Фокус ".
Очаква се, както всеки петък през последния месец, хиляди палестинци да се появят край граничната ограда сред Израел и Ивицата Газа за всеобщи демонстрации, които постоянно минават в вълнения и в следствие израелските сили към този момент убиха 32-а палестинци и раниха още стотици .
Reuters напомня, че всяка седмица палестинците от Газа се събират наоколо до границата и хвърлят камъни и палят автомобилни гуми край оградата, където израелската войска е разположила снайперисти. Войниците стрелят на проваляне по всеки, който се приближи прекомерно доста до оградата, което провокира рецензиите на някои неправителствени организации.
Израел вини за организацията на митингите ислямистката въоръжена формация „ Хамас “. Това е първият случай, в който се разхвърлят листовки в хода на последния кръг от принуждение сред евреи и палестинци.
„ Терористичната организация „ Хамас “ се пробва да ви употребява, с цел да организира терористични офанзиви. Израелските сили за защита (IDF) са подготвени за всички вероятности. Стойте надалеч от оградата и не се опитвайте да я рушите “, се споделя в листовките, разхвърляни от израелски самолети рано сутринта.
Масовият митинг се организира под надслова „ Великият марш на завръщането “, визирайки настояването на наследниците на избягалите своеволно по време на Войната за самостоятелност на Израел през 1948 година араби да се върнат назад в наследствените си домове. Всичко това стартира на 30 март т.г. и се чака да кулминира на 15 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР