Израелски и американски изследователи разработиха нов метод за дълбока мозъчна

...
Израелски и американски изследователи разработиха нов метод за дълбока мозъчна
Коментари Харесай

Изследователи разработиха метод за дълбока мозъчна стимулация, която подобрява паметта

Израелски и американски откриватели създадоха нов способ за дълбока мозъчна стимулация по време на сън за подобряването на консолидацията на паметта, заяви Синхуа, базирайки се на Университета в Тел Авив.

Новият способ е разказан в изследване, оповестено в сп. „ Нейчър нюросайънс “. За да го разработят, откривателите първо потвърдиха, че човешкият мозък укрепва дълготрайните мемоари благодарение на координирането на хипокампа и мозъчната кора на челния мозък по време на сън. Хипокампът е област в мозъка, която взе участие в придобиването на нови мемоари, а мозъчната кора съхранява дълготрайните мемоари.

Екипът от откриватели от Университета в Тел Авив и Калифорнийския университет в Съединени американски щати употребява вградени електроди, с цел да усъвършенства консолидацията на паметта на общо 18 пациенти. Проектът се организира благодарение на протокол за стимулация, който усъвършенства синхронизацията сред двете области в мозъка.

Проучването откри, че дълбоката мозъчна стимулация по време на сън доста усъвършенства мозъчната интензивност и паметта измежду участниците. Експертите обясниха, че новият способ разрешава прецизната електрическа стимулация на кората на челния мозък, която е допустима с помощта на наблюдението на интензивността на хипокампа по време на сън.

Учените също означиха, че този тип метод може да помогне на хора с увреждания на паметта като деменция, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР