Израелски доклад за сваления руски самолет на крайбрежието на Сирия

...
Израелски доклад за сваления руски самолет на крайбрежието на Сирия
Коментари Харесай

Сирия свалила руския самолет при 40-минутна стрелба срещу израелски Ф-16

Израелски отчет за сваления съветски аероплан на крайбрежието на Сирия по време на израелски бомбардировки демонстрира, че сирийската противовъздушна защита е стреляла безсистемно в продължение на 40 минути след първия израелски удар, написа " Таймс оф Израел ".

 Сирийската Противовъздушна отбрана, свалила Ил-20, няма съветска система
Сирийската Противовъздушна отбрана, свалила Ил-20, няма съветска система " свой-чужд ", осведоми съветското МО

Системата не се дава на друга страна

Докладът е от 40 страници . Той е на британски и съветски език.

В извънредно необикновен ход израелската войска призна, че е направила бомбардировките и разкри част от откритията при предварителното следствие, което заключава, че сирийската противовъздушна защита е стреляла напразно и даже не е проверила дали има съветски самолети във въздушното пространство.

 Снимка 379514
Източник:

 Израел изпрати военна делегация в Москва поради сваления Ил-20
Израел изпрати военна делегация в Москва поради сваления Ил-20

Руските специалисти деликатно ще проучат информацията

Заключенията бяха показани от израелски военни, в това число от шефа на Военновъздушни сили на Израел генерал-майор Амикам Норкин, пред съветските си сътрудници в Москва. Израел и Русия оповестиха, че Сирия, а не Израел, е виновна за свалянето на самолета, отбелязва израелската медия.

Според израелския отчет, забелязан от новинарския уебсайт Ynet, механизмът за деконфликтизация - координационна система сред израелската войска и съветските сили, която има за цел да предотврати произшествия в резултат на другарски огън в Сирия, е последвал нормалната процедура преди ударите , както е било направено при повече от 200 офанзиви през последните 2 година

 Вие сте отговорни за сваления Ил-20, оповестил Шойгу пред израелския боен министър
Вие сте отговорни за сваления Ил-20, оповестил Шойгу пред израелския боен министър

В резултат на безотговорните дейности на израелските Военновъздушни сили се е случила нещастието

В отчета се добавя, че сирийските военни са задействали няколко противовъздушни батареи в страната, стреляйки повече от половин час, дълго след връщането на израелските самолети в базите им . Сирийците са изстреляли десетки ракети от друг клас, в това число SA-5 - огромна и съвременна ракета, която смъкна израелски аероплан над Галилея през февруари, осведоми Ynet.

 Москва: Руският Ил-20 е свален от сирийската войска по виновност на Израел Обновена
Москва: Руският Ил-20 е свален от сирийската войска по виновност на Израел

Русия упрекна Израел в " преднамерена провокация "

Израелската делегация е подчертала пред съветските си сътрудници, че главният проблем е смяната в държанието на Сирия от свалянето на израелския изтребител Ф-16 през февруари. Оттогава сирийската защита е изстреляла няколко ракети против израелски самолети.

След свалянето на израелския аероплан през февруари, което се случва за първи път от Ливанската война през 1982 година, сирийците са станали по-енергични в напъните и са разположили нови и модерни системи за противовъздушна защита от Русия.

 Сирийци свалили съветския боен Ил-20
Сирийци свалили съветския боен Ил-20

Тел Авив мълчи

Израелската делегация в Москва е споделила разследваща информация за дейностите на Иран за определяне на непрекъснато военно наличие в Сирия и предаване на съвременни оръжия на терористични групи в района.

" Срещите се организираха в позитивен дух. Имаше професионален, открит и транспарантен разговор по разнообразни въпроси, беше подчертана значимостта на ползите на двете страни и продължение потреблението на механизма за деконфликтизация ", оповестиха от израелската войска.

 Руски Ил-20 е липсващ в Средиземно море Обновена
Руски Ил-20 е липсващ в Средиземно море

Не е известна ориста на военните

В понеделник Сирия случайно смъкна съветски аероплан с противовъздушната си защита в опит да спре израелски удари. Самолетът беше свален от зенитно-ракетен комплекс С-200 и 15-членният екипаж почина. Първоначално съветското военно министерство упрекна Израел, наблягайки, че израелските самолети са употребявали съветския аероплан като прикритие. Но съветският президент Владимир Путин сподели пред публицисти, че случаят е вследствие на поредност от трагични условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР