Израелската полиция използва водни оръдия срещу протестиращи, противопоставящи се на

...
Израелската полиция използва водни оръдия срещу протестиращи, противопоставящи се на
Коментари Харесай

Сблъсъци в Израел на протестите срещу съдебната реформа на Нетаняху

Израелската полиция употребява водни оръдия против протестиращи, противопоставящи се на правосъдната промяна на държавното управление, които блокираха основна автомагистрала в Тел Авив.

Планът на премиера Бенямин Нетаняху да затегне контрола си върху правосъдната система провокира национална рецесия и най-голямото протестно придвижване в историята на страната.В събота десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците – неизменима картина в последните три месеца.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант прикани за неотложно и краткотрайно прекъсване на противоречивия проект за промяна. Той се аргументира с обстоятелството, че израелците би трябвало да честват умерено празника Пасха.
В името на сигурността на Израел, в името на нашите синове и дъщери, законодателният развой би трябвало да бъде спрян в този миг – позволете на народа на Израел да чества дружно Пасхата и Деня на независимостта, да скърби дружно в Деня на паметта и Деня на Холокоста. Това са свещени дни за нас. Трябва да спрем демонстрациите и митингите и да протегнем ръка за разговор.
Йоав Галант, министър на защитата на Израел

Предложението за реформиране на правораздаването провокира остри рецензии от цялото израелско общество – в това число от някогашни министър-председатели и чиновници на защитата, бизнес водачи, основния прокурор на Израел и видни американски евреи.

През последните седмици недоволството от промяната набъбна даже в армията, която израелците считат за най-уважаваната и сплотяваща институция. Все по-голям брой израелски резервисти заплашиха да се отдръпват от доброволна работа и по този начин насочиха съществено предизвикателство към Нетаняху, който се пробва да прокара промяната, до момента в който е обвиняем за корупция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР