Израелската армия нанесе тази нощ десетки удари в ивицата Газа,

...
Израелската армия нанесе тази нощ десетки удари в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Израелската армия нанесе десетки удари в Газа

Израелската войска нанесе тази нощ десетки удари в линията Газа, предадоха международните организации.
Десетки ракети паднали на разнообразни места в крайбрежния анклав, установяваха публицисти от Франс прес.
Израелската войска сподели, че нейни изтребители са блъснали " терористични цели " в линията Газа.

По-рано тя съобщи, представена от ТАСС, че ракетният обстрел от палестинската територия по Южен Израел е бил обновен.

Експлозии разтърсваха град Газа от единия до другия край в продължение на 10 минути рано тази заран, заяви Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че израелските въздушни удари в палестинския анклав през днешния ден са били по-тежки, в по-обширен регион и с по-голяма дълготрайност от тези, при които бяха убити 42 палестинци през вчерашния ден - най-смъртоносния ден от началото на изблика на принуждение предишния понеделник.

Според израелската войска - палестински бойци са изстреляли повече от 3 хиляди ракети против Израел през предходната седмица.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира изключително виртуално съвещание, само че още веднъж не съумя да излезе с декларация. Генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш предизвести за риска от " неконтролируема рецесия в региона на сигурността и филантропичната сфера ".

" Битката би трябвало да спре. Трябва да спре неотложно. Ракетите и минометите от едната страна и въздушните и артилерийски бомбардировки от другата страна би трябвало да спрат. Апелирам всички страни да се вслушат в този апел ", съобщи Гутериш.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР