Израелецът Ави Лернер, който притежава Nu Image и Millennium Films,

...
Израелецът Ави Лернер, който притежава Nu Image и Millennium Films,
Коментари Харесай

Собственикът на киноцентър „Бояна” продаде половината от своя компания на китайци

Израелецът Ави Лернер, който има Nu Image и Millennium Films, продаде 51% от второто сдружение на китайската Recon за 100 млн. $. Със договорката сниманите в киноцентъра " Бояна " филми скоро ще получат по-лесен и директен достъп до втория максимален пазар в света - китайския. Това оповестява " Холивуд рипортър ". Това ще бъде резултатът от влизането на огромен азиатски вложител в свързаната компания на притежателя на киноцентъра Nu Image - Millennium Films.

Основателят на двете компании Ави Лернер продаде 51% в Millennium на китайската Recon Holding, благосъстоятелност на бизнесмена Тони Ся. След договорката за 100 млн. $ 69-годишният израелец ще остане изпълнителен шеф на самостоятелната кино компания, а Ся ще оглави управителния съвет. Идеята е след време азиатският вложител да получи цялостен надзор над основаната в Лос Анджелис Millennium. Транзакцията не включва придобиване на дял в главната компания на Лернер - Nu Image, която преди 12 години купи киноцентъра в Бояна.

Millennium е основана през 1996 година, като е отделена от по-старата компания на Лернер - Nu Image. Първоначално и двете компании на кинопродуцента снимат нискобюджетни екшън филми, които не стигат до кината и са предопределени непосредствено за видео и DVD.

Но през годините упоритостите му стават все по-големи и той притегля холивудски звезди за заглавията си. Днес Millennium е най-известна с поредицата си " Непобедимите " със Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и други От 2011 година до момента продукциите на Millennium общо са събрали доходи от над 1.2 милиарда $ в целия свят. Именно каталогът от над 300 кино лентата е най-апетитен за Recon, както и бъдещите планове. Филмите и героите са доста разпознаваеми в Китай - да вземем за пример сниманият в България " Механикът: Възкресение " притегли доходи от 50 млн. $ единствено на локалния пазар, два пъти повече, в сравнение с в Съединени американски щати.

" Китай се трансформира в най-големия пазар за премиум филми и отдаваме огромно значение на страната като център на световната ни тактика ", разгласи Ави Лернер в изказване след договорката.

В изявление за изданието Лърнър споделя за раздялата със съдружника си Дани Димборт и президента на своята компания Марк Гил. „ Дани не искаше да работи с мен, тъй като почувства, че съм деспот. Аз не съм или може би...Марк го пуснах да си отиде. Идеята беше да се пенсионирам, а той да ръководи. Но остана концепция. Сигурен съм, че не мисли най-хубавото за мен”.

Същото очевидно важи и за Силвестър Сталоун: „ Той е добър артист и публицист, само че не и продуцент...Взех го, когато беше паднал и никой не искаше да го наеме. Дадох му Рамбо и „ Непобедимите “. Мисля, че му дадох нов живот... Четвъртата част на „ Непобедимите “ ще бъде без него”.

Попитан кой е най-големият хонорар, който е плащал на артист, Лърнър споделя, че били 20 милиона $, които щял да заплати на Сталоун за „ Непобедимите 4 “. Във кино лентата се планува да има 10 дами бойци.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР