Израел започна да разрушава смятани за незаконни палестински жилища в

...
Израел започна да разрушава смятани за незаконни палестински жилища в
Коментари Харесай

Израел започна да разрушава палестински жилища близо до Ерусалим

Израел стартира да унищожава считани за противозаконни палестински жилища в южната част на Ерусалим , покрай бариерата, която разделя града от окупирания Западен бряг , съобщи Агенция Франс Прес.

Операцията беше подложена на рецензии от палестинците, Организация на обединените нации и Европейския съюз (ЕС).

Преди зазоряване стотици служители на реда и бойци бяха заобиколили минимум 4 здания в Сур Бахер , квартал намиращ се на границата сред Ерусалим и окупирания от 1967 година Западен бряг. Жителите и деятелите бяха евакуирани преди разрушаването на постройките.

Израел твърди, че постройките са били издигнати прекомерно покрай бариерата за сигурност , чието създаване стартира през 2002 година по време на втората палестинска интифада , с цел да пази израелската територия от набези от Западния бряг. Палестинците настояват, че израелските управляващи употребяват претекста, с цел да ги накарат да изоставен региона и назовават преградното оборудване " стената на апартейда ".

" Тази интервенция има за цел да отдели Ерусалим от Витлеем ", съобщи Уалид Асаф , палестински министър, отговарящ за наблюдението на израелските колонии.-->
Организация на обединените нации съобщи, че политиката на Израел да унищожава палестинска благосъстоятелност не дава отговор на поетите от страната отговорности във връзка с интернационалното филантропично право.

Европейски Съюз прикани Израел да спре неотложно разрушаването на жилищата и съобщи, че израелската политика затруднява постигането на трайно решение с две страни и понижава вероятностите за дълготраен мир.

Франция осъжда разрушаването на постройките и го счита за противоречащо на интернационалното право, заяви говорителка на френското външно министерство.

На 16 юли двайсетина дипломати, множеството от европейски страни, посетиха засегнатия квартал, където палестински представители ги приканиха да попречат на Израел да унищожи тези жилища.

Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " съобщи, че разрушаването на постройките са част от систематична политика на израелските управляващи за прогонване на палестинците със мощ.

Жителите на Сур Бахер обявиха, че се тормозят за ориста на още 100 здания в техния квартал.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР