Израел си осигури голямо количество от ваксината на Pfizer-BioNTech благодарение

...
Израел си осигури голямо количество от ваксината на Pfizer-BioNTech благодарение
Коментари Харесай

АФП: Израел и Pfizer извършват в момента най-големия експеримент върху хора през XXI век

Израел си обезпечи огромно количество от имунизацията на Pfizer-BioNTech с помощта на съглашение, което планува бързо даване на данни от имунизацията. Световната информационна организация Агенция Франс Прес се е сдобила със съглашението.
Еврейската страна е ваксинирала с първата доза повече от 2 милиона души. Израел е първи в света по % имунизирано население на страна.

Тел Авив не разкриваше обстоятелството, че Израел се е съгласил да споделя данни с американско-германския съюз Pfizer-BioNTech по време на имунизацията.

След като деятели повдигнаха въпроси към равнището на споделяната информация с Pfizer, Министерството на здравеопазването на Израел разгласява редактирано копие на контрактуваните условия.

Сделката е наречена "Споразумение за съдействие с епидемиологични доказателства в действителния свят ". В нея не се показват съответните условия за каквито и да е било данни за дозите. Но се отбелязва ясно, че Pfizer схваща Израел, че би трябвало да има задоволително ресурси, с цел да може бързо да събере качествена информация за имунизацията.

Споразумението подчертава върху взаимния план сред Израел и американския фармацевтичен колос като старания за "измерване и анализиране на епидемиологичната информация, която произтича от прилагания артикул (ваксината) ".

Казва се още, че здравното министерство разчита на компанията да получи задоволително дози, с цел да се поддържа равнище на имунизиране, което е задоволително за реализиране на стаден имунитет и събиране на задоволително информация допустимо най-скоро.

И двете страни признават, че триумфът на плана зависи от темпото и мащаба на имунизацията в Израел, написа в документа.

По-рано този месец министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че страната се е съгласила да споделя с Pfizer и с целия свят статистически данни, които ще оказват помощ за създаване на тактики за справяне с ковид.

Той акцентира, че съглашението с компанията ще помогне Израел да се трансформира в първата страна в света, която ще излезе от пандемията.

Според Техила Шварц Алтшулер, експерт за отбрана на персоналните данни към Института за израелска народна власт, Израел може да даде на Pfizer в границите на месец или 6 седмици данните за няколко милионa души. Тя предизвести, че съдействието граничи с "най-големия опит върху хора през XXI век ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР