Израел регистрира рекорден брой заразени с новия коронавирус за 24

...
Израел регистрира рекорден брой заразени с новия коронавирус за 24
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени на денонощие регистрира Израел

Израел записва рекорден брой инфектирани с новия ковид за 24 часа - близо 1500. През денонощието от среднощ в сряда (21.00 по Гринуич) до среднощ в четвъртък в страната са регистрирани 1504 нови случая, заяви Франс прес, като се базира на израелското здравно министерство.
От появяването на първите инфектирани в еврейската страна през февруари там са открити общо над 36 000 случая, а 351 пациенти са умряли. Деветмилионната страна заявяваше, че добре се оправя с рецесията, само че с разхлабването на антивирусните ограничения броят на новите инфектирани стартира да се повишава още веднъж.
В сряда Израел наложи нови рестрикции - затворени бяха питейните заведения и спортните зали, увеличени бяха санкциите за появяване без маски на обществени места. Някои селища в страната, считани за огнища на зараза, вкараха още по-строги ограничения. Премиерът Бенямин Нетаняху призна пред публицисти в четвъртък, че повдигането на рестриктивните мерки е почнало "твърде рано ". Той съобщи: "Поемам отговорността за това " и показа проект за излизане на страната от икономическата рецесия, обвързвана с Ковид-19, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР