Израел прикани световните сили незабавно да спрат ядрените преговори с

...
Израел прикани световните сили незабавно да спрат ядрените преговори с
Коментари Харесай

Израел пришпорва световните сили незабавно да спрат ядрените преговори с Иран

Израел прикани международните сили неотложно да спрат нуклеарните договаряния с Иран , базирайки се на известието на Международната организация за атомна сила (МААЕ), че Техеран е почнал да създава обогатен уран с по-модерни центрофуги, съобщи " Ройтерс ".

" Иран организира нуклеарен шантаж като тактичност за договаряния и на това би трябвало да бъде отговорено с незабавното прекъсване на договарянията и използването на твърди стъпки от страна на международните сили ", е настоял израелският министър председател Нафтали Бенет в диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкън.
 Блинкън разискал с Англия, Франция, Германия и Русия договорката с Иран
Блинкън разискал с Англия, Франция, Германия и Русия договорката с Иран

Белият дом ускорява натиска

МААЕ заяви през вчерашния ден, че Иран е почнал процеса на обогатяване на уран до непорочност до 20% с една каскада, или клъстер, от 166 усъвършенствани машини IR-6 в завода си Фордо, който е вкопан в планина.

Иран и огромните сили се пробват в договарянията във Виена да възродят съглашението от 2015 година, според което Техеран ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на разхлабване на икономическите наказания на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Организация на обединените нации. Съединени американски щати се отдръпнаха от съглашението през 2018 година, по време на администрацията на тогавашния президент Доналд Тръмп, а Иран отговори, като наруши рестриктивните мерки на съглашението.
 Иран договаря по нуклеарната стратегия при анулирани наказания
Иран договаря по нуклеарната стратегия при анулирани наказания

Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще бъдат принудени да окажат напън върху Иран, в случай че проточи договарянията

Израелско публично лице е прецизирало, че Бенет е споделил на Блинкън за възраженията си против каквато и да е анулация на наказания против Иран, изключително по силата на краткотрайно съглашение, което на процедура би означавало " голям поток от средства към иранския режим ".

Съгласно съглашението от 2015 година не би трябвало да се прави никакво обогатяване на уран във Фордо. Досега Иран произвеждаше обогатен уран там с машини IR-1 и обогати с някои IR-6, без да резервира продукта.
 Съединени американски щати плашат Иран с корав метод
Съединени американски щати плашат Иран с корав метод

Белият дом не желае отсрочване на договарянията във Виена

Във видео изявление през днешния ден за израелския новинарски уебсайт YNet израелският министър на защитата Бени Ганц изрази убеденост, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще извърши обещанието да не разреши на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия.

" Не считам, че сме сами. Мисля, че постоянно би трябвало да подготвим разновидността за момента, в който може да се окажем сами ", означи той и акцентира: " Отново споделям, офанзива (срещу Иран) е вид. Не е наложително да е първият . "
 Атака на Израел против Иран ще взриви Близкия изток
Атака на Израел против Иран ще взриви Близкия изток

През последните дни Израел извърши военни маневри в Червено море, а Обединените арабски емирства и Бахрейн показват опасенията си от вероятни израелски удари против Иран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР