Израел нанесе въздушни удари по няколко военни цели на радикалното

...
Израел нанесе въздушни удари по няколко военни цели на радикалното
Коментари Харесай

Израел удари обекти на Хамас в Газа в отговор на изпратени оттам запалителни балони

Израел нанесе въздушни удари по няколко военни цели на радикалното придвижване "Хамас " в линията Газа нощес в отговор на изпратените от крайбрежния палестински анклав въздушни балони с взривни и запалителни субстанции над израелска територия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Според палестински медицински източници една жена и 3-годишно момиченце са били леко ранени от шрапнели при ударите на израелската авиация над северния и централния бранш на Газа.

В известието на израелското военно командване се споделя, че ударените обекти на Хамас включвали "подземна инфраструктура и наблюдателни постове ", съобщи Българска телеграфна агенция.

През последните няколко дни незнайни маскирани младежи пускат от граничните региони на Газа в посока към Израел запалителни балони, съдържащи дребни количества експлозиви. Те предизвикаха редица огромни пожари в селскостопански земи и ферми в Южен Израел, отбелязва ДПА.

Няма известия за потърпевши при тези пожари.

Напоследък публични лица от Хамас, която господства в тази палестинска територия, упрекват Израел, че не съблюдава сделката за отбягване на напрежение по границата, контрактувана с посредничеството на Египет, Катар и Организация на обединените нации преди две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР