Израел и палестинската групировка Хамас подновиха днес въздушните удари, съобщават

...
Израел и палестинската групировка Хамас подновиха днес въздушните удари, съобщават
Коментари Харесай

Най-малко 35 души са загинали в Газа и трима в Израел

Израел и палестинската формация " Хамас " възобновиха през днешния ден въздушните удари, оповестяват осведомителните организации. В Тел Авив още веднъж вият сирени за паника и се чуват екслозии.

Ислямисткото придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа, заяви през днешния ден, че е изстреляло над 200 ракети против Израел в отговор на израелските въздушни удари. Движението разгласи, че 110 ракети са били ориентирани против Тел Авив, а други 100 против град Беер Шева.

Израелските военновъздушни сили пък нападнаха втора многоетажна постройка в линията Газа. В 9-етажната постройка се обитават жилища, компании за произвеждане на лекараства и дентална клиника, прецизира Асошиейтед прес. Пет предупредителни ракети са били изстреляни от дрон рано през днешния ден, с цел да сигнализират хората за идната бомбардировка. Малко по-късно изтребители са атакували постройката. Засега няма данни за жертви.

Многоетажната постройка е понесла съществени вреди. Димът и парчета от нея доближиха до офиса на Асошиейтед прес в Газа, който се намира на 200 метра разстояние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Друга многоетажна постройка рухна при израелски въздушен удар. Израел разгласи, че нападна цели на " Хамас ", измежду които разследващи центрове и места, откъдето се изстрелват ракети.

При най-интензивните въздушни удари от години сред Израел и въоръжените палестински групировки досега са починали 35 палестинци и трима души в Израел, отбелязва Ройтерс.



Това е най-сериозната ескалация в израелско-палестинския спор от войната в Газа през 2014 година, показва организацията.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е съществено смутен от изблика на принуждение в Израел и в линията Газа, съобщи негов представител, представен от осведомителните организации.

Той е надълбоко наскърбен от новините за възходящ брой жертви, в това число деца, от израелските въздушни удари в Газа и за израелски жертви от изстреляни от Газа ракети, сподели представителят на Гутериш.

Генералният секретар на Организация на обединените нации приканва израелските сили за сигурност да работят с " оптималната въздържаност " при използването на мощ и осъжда като " недопустимо " изстрелването на ракети против израелско население от страна на палестинското придвижване " Хамас ".

Тази ескалация на насилието би трябвало да спре неотложно, сподели още представителят на Гутериш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР