Израел и Палестина са готови да се споразумеят за прекратяването

...
Израел и Палестина са готови да се споразумеят за прекратяването
Коментари Харесай

The Times of Israel: Прекратяване на огъня между Израел и Палестина до два дни



Израел и Палестина са подготвени да се спогодят за прекратяването на огъня при последните си двустранни конфликти до " най-много два дни ", заяви в понеделник The Times of Israel, базирайки се на дипломатически източник, осведомен с въпроса.

Източникът на израелското издание сподели, че преговорните екипи са " близо " до привършване на договарянията, само че се нуждаят от още няколко дни, с цел да го реализиран.

От друга страна, по-рано денем израелски медии оповестиха, че чиновници по сигурността са призовали политическите водачи на страната да продължат боевете в линията Газа, защото се надяват да победят Хамас.

Според информациите, ръководителите на защитата на страната са декларирали, че спорът е основал " благоприятни условия за нанасяне на удари по терористичната инфраструктура на Газа ", добавяйки, че " сега не желаят преустановяване на огъня ".

По-рано в понеделник израелските отбранителни сили потвърдиха, че са умъртвили командира на северната дивизия на Ислямския джихад в Газа Хусам Абу Харбид, като част от интервенцията " Пазителите на стената ", и че също по този начин са прицелили още пет къщи на командири на Хамас.

Израелският министър на защитата Бени Ганц пък е съобщил, че са останали " най-малко още няколко дни " на борба, откакто Хамас е призовавал за по-нататъшни конфликти.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разискаха продължаващия спор сред Израел и Палестина и по какъв начин двете страни могат да " спрат актуалното принуждение ".

Според представителя на Блинкън - Нед Прайс, двамата " се съгласиха по отношение на нуждата израелците и палестинците да могат да живеят в сигурност и сигурност, както и да се радват на равни ограничения за независимост, сигурност, разцвет и народна власт ". Блинкън също по този начин " удостовери решаващата роля, която партньорството сред Съединени американски щати и Европейски Съюз играе в района ".

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър също настоя за бързо привършване на въоръжения спор сред Израел и Палестина.

Лидерът на Демократическата партия изрази поддръжка за изказването, оповестено по-рано в понеделник от двупартийна група депутати, в което се споделя, че " вследствие на ракетните офанзиви на Хамас и реакцията на Израел, и двете страни би трябвало да признаят, че са изгубени прекалено много животи и не би трябвало да ескалират спор по-нататък ".

На въпрос на кореспонденти Шумър отхвърли да уточни дали поддържа оръжейната договорка на Съединени американски щати с Израел на стойност 735 милиона $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР