Израел и Гърция подписаха най-голямото споразумение в областта на отбраната

...
Израел и Гърция подписаха най-голямото споразумение в областта на отбраната
Коментари Харесай

Израел и Гърция сключиха най-голямото до момента споразумение в областта на отбраната

Израел и Гърция подписаха най-голямото съглашение в региона на защитата до момента, което включва основаването на интернационален център за летателно образование за гръцките военновъздушни сили. Това заяви израелското Министерство на защитата представено от РИА „ Новости” и „ Фокус”.
"Сумата на съглашението е към 5,5 милиарда шекела (б.р. към 1,7 милиарда долара) и включва основаването и употребата на интернационален център за летателно образование за гръцките Военновъздушни сили за 22 години ", се споделя в изказването.
Министерството отбелязва, че в петък шефът на Службата за интернационално съдействие в защитата (SIBAT) на израелското министерство на защитата бригаден военачалник от запаса Яир Кулас е подписал "най-голямото съглашение за защита " сред Израел и Гърция досега.
Като част от съглашението израелското министерство на защитата и израелска компания ще оглавят основаването на Международен център за летателно образование за гръцките военновъздушни сили, който ще бъде оборудван с 10 подготвителни самолета М-346, създадени от италианската компания Leonardo.
Според израелския министър на защитата Бени Ганц, „ това съглашение за съдействие се основава... на мощната връзка сред министерствата на защитата на Гърция и Израел “.
Министърът изрази убеденост, че съглашението "ще укрепи стопанските системи на Израел и Гърция и по този метод партньорството сред двете страни ще се задълбочи на отбранително, икономическо и политическо равнище ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР