Израел гласува на предсрочни парламентарни избори. 6,5 млн. души имат

...
Израел гласува на предсрочни парламентарни избори. 6,5 млн. души имат
Коментари Харесай

Израел гласува на предсрочни парламентарни избори

Израел гласоподава на предварителни парламентарни избори. 6,5 млн. души имат право на глас. Близо 6,4 милиона жители на еврейската страна имат право на глас на изборите, които ще дефинират ориста на досегашния министър председател Бенямин Нетаняху. Мандатът на израелските депутати на доктрина е четири години, само че предварителните избори в Израел са чести.

За първи път в историята на страната вотът се организира по-малко от шест месеца след предходните избори, а повода е, че партията „ Ликуд”, която завоюва последния избор, не съумя да образува съдружно държавно управление.

Няколко часа преди да отворят изборните бюра в Израел, водещите претенденти на парламентарните избори, направиха алегорично посещаване на Стената на рева в Ерусалим. Премиерът Бенямин Нетаняху и някогашният боен пълководец Бени Ганц отидоха поотделно за молитва на свещеното място. Основният конкурент на Нетаняху е Бени Ганц, който отстоява по-либерален метод по някои публични въпроси, макар че гради облика на ястреб по въпросите за сигурността на Израел.

Избирателната система в Израел е пропорционална, което усилва възможностите на дребните партии да завоюват място в израелския парламент с общо 120 депутатски мандата. Големият брой партии трансформира в съвсем невъзможна задача продобиване от една партия на безусловно болшинство от 61 места, належащо за образуване на държавно управление. По тази причина след изборите стартират договаряния за жизнеспособна ръководеща коалиция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР