Израел е евакуирал 800 членове на организацията „Бели каски“ и

...
Израел е евакуирал 800 членове на организацията „Бели каски“ и
Коментари Харесай

Израел е евакуирал 800 членове на организацията Бели каски

Израел е евакуирал 800 членове на организацията „ Бели каски “ и техните фамилии от Сирия в Йордания в нощта против неделя, като това се е случило по искане на Съединени американски щати и европейските страни, предава AFP, като се базира на военни източници.

Молбата е пристигнала, защото доброволците са били сложени под опасност от напредващите сирийски държавни сили в южната част на страната, заяви армейското радио на Израел.
От Йордания пък са декларирали, че ще трансферират „ белите каски “ във Англия, Канада и Германия.
„ Франс прес “ напомня, че „ Сирийската гражданска отбрана “, или „ Белите каски “, са учредени през 2013 година като един тип незабавна помощ за ранени от въздушни бомбардировки, артилерийски обстрел и гърмежи на територията на опозиционните сили, добавя организация Фокус.
" Съгласно инструкция на израелското държавно управление и по искане на Съединени американски щати и някои европейски страни, Силите за защита на Израел доскоро приключиха филантропична интервенция за спасяването на членове на сирийска гражданска организация и техните фамилии ", обявиха от израелската войска.
" Цивилните са евакуирани от военната зона в Южна Сирия заради непосредствена опасност за техния живот ", изясняват още военните. По техните думи, това е „ извънреден филантропичен жест “.
" В следствие цивилните са трансферирани в прилежаща страна “, се споделя още в известието на израелската войска.
" Израел продължава да се придържа към политика на невмешателство в сирийския спор и продължава да счита сирийския режим за виновен за всички интензивности на територията на Сирия ", акцентират военните.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР