Израел бомбардира Газа с въздушни удари, а палестинските екстремисти възобновиха

...
Израел бомбардира Газа с въздушни удари, а палестинските екстремисти възобновиха
Коментари Харесай

Израелско-палестинския конфликт: 213 убити палестинци, 10 загинали в Израел

Израел бомбардира Газа с въздушни удари, а палестинските екстремисти възобновиха трансграничния ракетен обстрел през днешния ден след малко мъртвило през нощта, по време на което Организация на обединените нации изпрати дребен ескорт с гориво в палестинския анклав, където международната организация съобщи, че 52 000 души към този момент са изселени, осведоми " Ройтерс ".

Най-малко двама души са били убити, 10 души са ранени, четирима от които съществено, в последния ракетен залп от Ивицата Газа по региона Ешкол в Южен Израел, прецизират израелски медици. Загиналите са задгранични служащи.

Израелски ръководители обявиха, че към този момент ще продължат с офанзивата да унищожат качествата на въоръжените палестински фракции " Хамас " и " Ислямски джихад " на фона на апелите на Съединени американски щати и други международни сили за преустановяване на спора.

" Боевете няма да спрат, до момента в който не въведем цялостна и дълготрайна тишина ", съобщи израелският министър на защитата Бени Ганц във видео изказване, обвинявайки Хамас за най-лошата ескалация в израелско-палестинските сражения от години.

" Хамас " стартира да изстрелва ракети преди осем дни, с цел да отмъсти за това, което съгласно него е било нарушаване на израелските права против палестинците в Йерусалим. Палестинците в окупирания от Израел Западен бряг и 21-процентовото арабско малцинство в Израел проведоха обща стачка във вторник в символ на взаимност.

" Това разрешава на другата страна, евреите, да осъзнаят огромното влияние на арабите ", сподели Диаа Рабая, 23-годишна, на Дамаската врата сред Източен Йерусалим и Стария град. " Всеки ден, когато решат да не работят, това съвсем деактивира страната. "

Медицински чиновници в Газа настояват, че са убити 213 палестинци, в това число 61 деца и 36 дами. Израелските управляващи оповестяват, че в Израел са убити 10 души, в това число две деца.

Близо 450 здания в линията Газа са унищожени или мощно развалени, в това число шест лечебни заведения и девет здравни центъра за първична помощ, заяви филантропичната организация на Организация на обединените нации. Около 47 000 от 52 000 разселени са избягали в учебните заведения на Организация на обединените нации.

Израел съобщи, че над него са изстреляни над 3450 ракети от Газа, някои от които са пропаднали, а други са свалени от неговата противовъздушна защита " Железен купол " Според него силите са умъртвили към 130 бойци на Хамас и още 30 от Ислямски джихад.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР