Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане

...
Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на Земята

Изработване на предмети от пластмасови боклуци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, състезания за картички, рисунки, есета, свързани с тематиката за Земята, са единствено част от самодейностите, с които Министерство на околната среда и водите, посредством своите районни структури отбелязва Деня на Земята - 22 април.

Тазгодишната тематика „ Свят без замърсяване с пластмаси " е определена точно, с цел да насочи вниманието към цялостна смяна на настройката и отношението ни към пластмасите. Стремежът е доста понижаване на замърсяването с пластмаси и увеличение на напъните за унищожаване на пластмасите за еднократна приложимост в международен мащаб. Използвайки силата и посланията на акцията, още веднъж ще се сложи на дневен ред въпросът за замърсяването с пластмаси, пречупен не през комплицираната призма на законодателство и терминология, а показан по метод, елементарен за осъзнаване и от най-малките. Промяна на държанието и метод на живот без замърсяване от пластмаса е персонална отговорност на всеки от нас.

В Деня на Земята обичайно в честването се включват над половин милиард души от разнообразни кътчета на планетата. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира дейностите на повече от 12 000 сътрудници в 174 страни, ориентирани към запазване на планетата Земя и запазване на живота върху нея. Целта е да се сътвори необятна гражданска поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят.

В България Денят на Земята се отбелязва за първи път на 14 декември 1930 година по самодейност на тогавашния министър на земеделието и държавните парцели Григор Василев. Инициативата се радва на необятната поддръжка на други аграрни министри от цяла Европа. Празникът на българската земя дава мотив на уредниците да поемат самодейност за определяне Международен ден на Земята. Тази концепция намира мощна поддръжка от ръководителя на Международния аграрни институт в Рим - Де Микелис. България е една от първите страни, включили се към интернационалното отбелязване на Деня на Земята, почнало от 1990 година

В Международния учредителен комитет за честването страната ни е показана от Благовест Сендов. Той образува Национален комитет за Деня на Земята. На 22 април 1992 година президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за правомощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на Организация на обединените нации за околната среда и развиването, извършена в Рио де Жанейро през юни 1992 година От тогава всяка година България взе участие в отбелязването на Деня на Земята.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР