Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане

...
Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане
Коментари Харесай

„Свят без замърсяване с пластмаси“ е мотото на Световния ден на Земята на 22 април


Изработване на предмети от пластмасови боклуци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, състезания за картички, рисунки, есета, свързани с тематиката за Земята, са единствено част от самодейностите, с които Министерство на околната среда и водите, посредством своите районни структури отбелязва Деня на Земята - 22 април.

Тазгодишната тематика „ Свят без замърсяване с пластмаси “ е определена точно, с цел да насочи вниманието към цялостна смяна на настройката и отношението ни към пластмасите. Стремежът е доста понижаване на замърсяването с пластмаси и увеличение на напъните за унищожаване на пластмасите за еднократна приложимост в международен мащаб.

Използвайки силата и посланията на акцията, още веднъж ще се сложи на дневен ред въпросът за замърсяването с пластмаси, пречупен не през комплицираната призма на законодателство и терминология, а показан по метод, елементарен за осъзнаване и от най-малките. Промяна на държанието и метод на живот без замърсяване от пластмаса е персонална отговорност на всеки от нас!

Събитието е извънредно огромно, като единствено за 2018 година ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „ зелени “ начинания по целия свят.

Инициативите, планувани от звената на Министерството на околната среда и водите на територията на цялата страна, може да видите на: http://www.moew.government.bg/bg/svetovniyat-den-na-zemyata-otbelyazvame-pod-nadslov-svyat-bez-zamursyavane-s-plastmasi/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР