Изправени сме пред критична точка. Координираното напускане на медицинските сестри

...
Изправени сме пред критична точка. Координираното напускане на медицинските сестри
Коментари Харесай

Стачката на сестрите изправи Великобритания пред трус на здравната система

„ Изправени сме пред сериозна точка. Координираното овакантяване на медицинските сестри и работещите в колите за спешна помощ може да докара до най-лошия до момента трус за NHS “. Това съобщи основният изпълнителен шеф на NHS Providers сър Джулиан Хартли, представен от The Guardian, във връзка почналата през днешния ден стачка на медицинските сестри във Англия, която съгласно предварителната информация ще продължи и на следващия ден и ще съвпадне със стачка на личния състав, ангажиран в „ Спешна помощ “.

По данни на NHS поради стачката са анулирани 88 000 прегледа, а заплахата това число да нарасне в пъти е напълно действителна.

„ Изправени сме пред доста действителен риск грижите за още десетки хиляди пациенти да бъдат прекратени през идващите дни от този двоен удар от стачки, изключително откакто те идват незабавно след уикенда, когато знаем, че търсенето на здравна помощ и грижи има наклонност да се усилва ”, сподели още сър Джулиан Хартли.

Той увери, че ръководителите на NHS ще създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат безвредни грижи и да сведат до най-малко неудобствата за пациентите, и прикани обществеността да намерения деликатно, преди да потърси достъп до медицински услуги.

„ Жизненоважно е при положение на неотложност хората да продължат да звънят на незабавния телефон 999 “, сподели той. „ Но като се има поради сериозното спиране, което чакаме, ние молим обществеността да употребява услугите рационално и да намерения дали други здравни проблеми могат да бъдат по-подходящо решени посредством уеб страницата на NHS 111, фармацевтите в общността или техния персонален доктор “, добави шефът на NHS.

Кралският лицей за медицински сестри (RCN), който провежда двудневните протестни дейности, съобщи, че днес  

през днешния ден е призовал два пъти повече свои членове,

.

Екипите на колите за спешна помощ и операторите на повиквания ще се върнат на работа във вторник, само че по-късно би трябвало да спрат работа в петък.

Мария Колфийлд, министър на психологичното здраве и тактиката за здравето на дамите – самата тя здравна сестра и член на RCN, сподели, че заплащането ще бъде включено в дневния ред за всевъзможни бъдещи диалози, само че само в плановете за идната година.

Тя съобщи пред Sky News: „ Бяхме много ясни, че няма да преглеждаме възнаграждението за настоящата година. Това беше контрактувано през април от синдикатите и държавното управление и признато напълно. Наистина желаеме да се съсредоточим върху идните хонорари “.

Пат Кълън, общоприет секретар на RCN, изясни, че е писала на английския министър председател Риши Сунак и го е призовала да „ откри излаз от тази задънена улица “. Тя е декларирала, че е безсмислено да се отделя повече финансиране за NHS без подобаваща удовлетвореност с личен състав.

„ Рекордните пари, които отиват в опазването на здравето, сигурно не водят да решение на рецесията със сестринската работна мощ “,

сподели Пат Кълън в телевизионно изявление.

Тя е безапелационна, че министър председателят ще позволи проблемите в границите на здравната работа единствено в случай че позволи проблемите в сестринството.

„ Това е подправена стопанска система – да се влагат пари в краткосрочни планове и краткосрочни ограничения, вместо фактически да преглеждаме стратегически един по-дългосрочен проект за здравните услуги “, заключи генералният секретар на RCN.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР