Изпратихме 9 октомври с военна офанзива на Турция в Сирия.

Изпратихме 9 октомври с военна офанзива на Турция в Сирия. ...

Новини или Novini - картината на печата за 10 октомври.

Изпратихме 9 октомври с военна офанзива на Турция в Сирия. Actualno.com ви представя основните акценти в днешния печат.
"Сега"
Австралия официално се разгневи на България заради Полфрийман, е водещото заглавие във вестника. Според Канбера българските власти представят погрешно изявление на техния посланик по случая. Това става ясно от публикация в австралийския „Сидни морнинг хералд“, който се позовава на официална позиция на говорител на австралийското външно министерство. „Кабинетът откри в собствените си редици провокатори на психозата, пише още вестникът. След няколкомесечно безпроблемно разпространяване на слухове за отнемане на деца, ескалирало преди дни до безпрецедентна масова исте-рия в десетки училища в Южна България, правителството призна, че от няколко месеца следи процеса.
"24 часа"
Вместо морските обекти удариха всички сергии в държавата с нова такса от 1000 лева, пише вестникът. Дребният бизнес падна невинна жертва във войната на Валери Симеонов срещу туристическата министърка. От март догодина трябва нов архитектурен проект за автобусните спирки, информира вестникът. На първа страница изданието отделя внимание и на напрежението между Австралия и България. Сотир Цацаров към австралийския посланик:“Полфрийман е освободен от незаконен съд“.
"Труд"
Промени в данъчните закони, информира вестникът. Плащаш ДДС за кола, карана с пълномощно. Вестникът цитира и изследване на „Алфа Рисърч“, според което 7 от 9 партии влизат в столичния парламент. „Градската десница руменеела“ е водещото заглавие във вестника. Прогнозата за избирателната активност е 43,3%. Анализът във вестника е на д-р Илия Илиев и е озаглавен „В промити мозъци влизат всякакви щуротии“.
"Монитор"
Калпакчиев мълчи пристрастен ли е за Полфрийман. Крие се зад делото във ВКС, притиска за освождаване на Полфрийман, е сред водещите новини на вестника за деня. Реформи в ДАИ: Без инструктор в колата при изпита за книжка, пише вестникът. Матурата по химия носи стипендия на студентите по педагогика.Променят учебните планове във вузовете, информира още изданието.

Източник: actualno.com