Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото в

...
Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото в
Коментари Харесай

Извънредно! Готови са изследванията на белия дроб на починалата ученичка във Враца, ето резултатите

Изпратеният за проучване материал от белия дроб на умрялото в понеделник момиче във Враца е негативен за респираторни вируси, заяви шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев.
"Току-що ми оповестиха, че материалът от белия дроб на детето е проучен за 11 респираторни вируси посредством амплификационни генетични способи (PCR) и резултатите са негативни “, добави той. Това значи, че детето не е умряло от респираторен вирус.
От Окръжната прокуратура във Враца към този момент оповестиха, че скоротечна белодробна пневмония е причинала неочакваната гибел на 13-годишната ученичка от елитното учебно заведение "Христо Ботев ". Това са първичните изводи на патоанатомите след осъществената аутопсия на момичето.
Окончателното умозаключение обаче ще бъде показано едвам след назначената вирусологична експертиза, прецизираха от врачанската болница.
В отговор на свидетелските показания на околните на Нели Тихомирова, че тя не се е оплаквала в дните преди гибелта си и не е боледувала, локалните доктори считат, че заболяването може да се е развила мълниеносно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР