"Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото момиче

...
"Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото момиче
Коментари Харесай

Ученичката от Враца не е починала от респираторен вирус


"Изпратеният за проучване материал от белия дроб на умрялото момиче от Враца е негативен за респираторни вируси ". Това заяви за "24 часа " проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

"Току-що ми оповестиха, че материалът от белия дроб на детето е проучен за 11 респираторни вируси посредством амплификационни генетични способи (PCR) и резултатите са негативни, добави той.

"Скоротечна белодробна пневмония е причинала неочакваната гибел на 13-годишната ученичка от врачанското учебно заведение "Христо Ботев ", оповестиха през вчерашния ден от Окръжната прокуратура, базирайки се на първичните изводи на патоанатомите след осъществената аутопсия на момичето.

Окончателното умозаключение обаче ще бъде показано едвам след назначената вирусологична експертиза, споделиха през вчерашния ден от врачанската болница. В отговор на свидетелските показания на околните на Нели, че тя не се е оплаквала в дните преди гибелта си и не е боледувала, локалните експерти считат, че заболяването може да се е развила мълниеносно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР