Изпращането на танкове в Украйна ще бъде поредната явна провокация ...

Изпращането на танкове в Украйна ще бъде поредната явна провокация

Русия: Изпращането на танкове в Украйна е поредната провокация - Свят

Изпращането на танкове в Украйна ще бъде " следващата очевидна провокация " против Русия, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от Ройтерс.

" Очевидно е, че Вашингтон целеустремено се пробва да ни нанесе стратегическо проваляне ", съобщи той в канала в " Телеграм " на съветската дипломатическа задача.

Ако Съединени американски щати се решат да доставят танкове, то оправдаването на сходна стъпка с причини за " отбранително въоръжение " няма да проработи. Това би било следващата очевидна провокация против Руската федерация. Никой не бива си прави илюзии за това кой е същинският агресор в сегашния спор, добави съветският дипломат.

По думите на Антонов американското държавно управление " дава зелена светлина на потреблението на американската помощ за нахлуване против Крим " и " покрива закононарушенията на радикалите против популацията на Донбас и на Запорожка и Херсонска област ".

" Все повече публични лица и специалисти в Америка признават, че става въпрос за " прокси война ", водена от Съединени американски щати ", сподели още съветският посланик.

Според “Шпигел ” Берлин от арсенала на Бундесвера. Още такива военни машини може да бъдат изпратени по-късно, откакто бъдат ремонтирани. Освен това немското държавно управление може да даде „ зелена светлина “ за реекспорт на танкове „ Леопард “ от други натовски страни за Украйна.

Междувременно „ Уолстрийт джърнъл “ излезе с обява, че администрацията на президента Байдън е напът да разгласи решение за изпращане на американски танкове „ Ейбрамс “ в Украйна.

Съобщението ще бъде част от по-широко дипломатическо съглашение с Берлин за немските танкове и може да бъде оповестено идните дни. Официално удостоверение към момента няма.

Темата разяснява във вечерното си послание и украинският президент Володимир Зеленски:

„ Дискусиите би трябвало да приключат с решения. Решения за същинско укрепване на нашата отбрана против терористите. Съюзниците ни разполагат с нужния брой танкове “.

Във връзка с желанието на западните съдружници на Украйна да снабдят Киев с тежки оръжия Русия изпрати до страните от НАТО нота, като външният министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия.

Източник: offnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg