Използването на ядрено оръжие в Украйна е невъзможно заради руската ...

Използването на ядрено оръжие в Украйна е невъзможно заради руската

Русия отрича ядрените й сили да са в повишена бойна готовност

Използването на ядрено оръжие в Украйна е невероятно поради съветската ядрена теория.

Това разгласи Андрей Белоусов, заместник-ръководител на съветската делегация в Организация на обединените нации, опровергавайки, че съветските ядрени сили са минали в режим на нараснала бойна подготвеност.

Белоусов направи това изявление на 10-тата Конференция за преразглеждане на Договора за неразпространение на ядрено оръжие .
 Съединени американски щати упрекнаха Русия, че употребява Запорожката АЕЦ като
Съединени американски щати упрекнаха Русия, че употребява Запорожката АЕЦ като " ядрен щит " за своите войски

Москва опровергава тези изказвания

Тя се организира от 1 до 26 август в Ню Йорк. Делегатите на участващите 190 страни са се събрали в централата на Организация на обединените нации, с цел да изготвят финален документ, който да дефинира рамките, в които програмата ще бъде в действие през идващите пет години.

По-специално, ще бъде диксуртиран въпросът за възбраната за приложимост и опасността от приложимост на ядрено оръжие или най-малко възбраната за първото му потребление. Конференцията се ръководи от аржентинския дипломат Густаво Злаувинен .

„ Ние и различен път сме посочвали безпочвеността и неоснователността на изказванията, че Русия заплашва да употребява ядрено оръжие в Украйна и против Украйна “ - акцентира Андрей Белоусов, представен от „ Коммерсантъ “.

Той разясни, че хипотетично е допустимо да се употребява ядрено оръжие, само че единствено в случай че преди този момент някоя друга страна е прибегнала до оръжие за всеобщо поразяване или до стандартни оръжия, които заплашват съществуването на Руската федерация.

Но сходни сюжети не считаме, че са вероятни в обстановката с Украйна , означи Белоусов. „ Твърденията, че съветските ядрени сили са приведени в положение на нараснала бойна подготвеност, не дават отговор на действителността “ – акцентира представителят на съветската делегация.
 Русия: Украйна да се въздържа от провокации против Запорожката атомна електроцентрала
Русия: Украйна да се въздържа от провокации против Запорожката атомна електроцентрала

Тъй като са рискови освен за страната

Той напомни, че президентът на Русия Владимир Путин е наредил на 27 февруари краткотрайно привеждане на силите за въздържане в специфичен режим, който обаче е положение на нараснала зоркост, а не на нараснала бойна подготвеност .

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg