Използването на милиметрови вълни може да унищожи за две секунди

...
Използването на милиметрови вълни може да унищожи за две секунди
Коментари Харесай

Израелски учени унищожават коронавирус за две секунди

Използването на милиметрови талази може да унищожи за две секунди 99% от ковид и полиовируса върху повърхности, откриха учени от университета Ариел в Израел. Резултатите от проучването са оповестени в списанието Environmental Chemistry Letters, съобщи БГНЕС.

Екип от специалисти изследва резултата на радиовълните с дължина от един до 10 милиметра върху инфекцията и откри, че радиацията може да убие патогените за две секунди.

„ Този тип излъчване работи в режима на милиметрови талази, което значи, че имат дължина на вълната към три милиметра. Само за съпоставяне: излъчването на мобилен телефон има дължина на вълната от към 30 сантиметра, а микровълновата радиация е към 12 сантиметра “, изясни съавторът на проучването професор Моше Ейнат в коментар за Jerusalem Post.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
За разлика от други страни, които санкционират неимунизираните...

Отбелязва се, че милиметровите талази са необятно употребявани в медицината, по-специално за битка с раковите кафези. Използват се и за безжично предаване на сила.

Учените забелязали, че такива талази са способни да покачат температурата, което им разрешава да убиват вирусни частици. В същото време новият способ е подобаващ за потребление върху разнообразни деликатни повърхности - да вземем за пример върху съоръжение и техника. Авторите на проучването се съмняват, че този способ може да се употребява за битка с инфекцията в човешкото тяло, само че в това време означават, че работи доста по-бързо - единствено за две секунди се унищожават 99,8% от вирусните частици.

Другите способи, употребявани сега за тази цел като UV лъчението, лишават минути, а от време на време и до един час. Освен това могат да бъдат токсични за хората, което прави процеса на стерилизация доста неудобен, изясни ръководителят на проучването доктор. Габи Гарлиц.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Учени от Института по автоматизация и електрометрия към Сибирския филиал на Руската академия на наук...

Учените са тествали новата технология върху полиовируса и са постигнали същата резултатност както при ковид.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР