Използването на кортикостероиди е по-опасно от ваксината на Оксфорд, защото

...
Използването на кортикостероиди е по-опасно от ваксината на Оксфорд, защото
Коментари Харесай

Кортикостероидите са по-страшни от АстраЗенека

Използването на кортикостероиди е по-опасно от имунизацията на Оксфорд, тъй като при тях се следи по-голям риск от тромбози.

В Испания случаите на тромбози след имунизация с „ АстраЗенека “ са 0,65 на 100 000 имунизирани, а при потреблението на противозачатъчни хапчета са сред 50 и 120 на 100 000 дами годишно. Данните изнесе журналистката Джесика Мартин след детайлно изследване на страничните резултати при имунизациите и медикаментите, съобщи БНР.

На базата на тях тя прави извода, че даже потреблението на кортикостероиди е по-опасно от имунизацията на Оксфорд, тъй като при тях се следи по-голям риск от тромбози.

Изводите са въз основата на публични данни, оповестени от испанската организация по медикаментите и систематизирани от Джесика Мартин в репортаж за държавната телевизия.

В него се споделя, че до 21 март тази година в Испания са докладвани 5 случая на тромбози, един от които е довел до гибелта на пациента, при сложени 985 528 дози от имунизацията на „ АстраЗенека “.

Лошият ѝ имидж провокира комплициране и боязън измежду хората и в този момент близо 2 400 000 души с първа доза не знаят дали да си слагат втора от същата или да я комбинират с „ Модерна “ или „ Пфайзер “, по образеца на Франция.

Според Министерството на здравеопазването това също е вид, само че би трябвало да се изчака мнението на специалистите.

Световната здравна организация (СЗО) се дистанцира от комбинирането на имунизациите с аргумента, че няма задоволително данни за успеваемостта, а водещи имунолози изчакват клиничните резултати от Англия.

Според секретаря на Испанското сдружение по имунология Кармен Камара обаче решението на Франция е „ преждевременно “ и „ неверно “ за имунизационната акция, защото още повече обърква хората. Тя не приема и предлагането на здравния министър Каролина Дариас имунизираните да останат единствено с една доза, тъй като по този начин успеваемостта ще бъде към 70 % и след 3 месеца ще стартира да понижава.

„ За предпочитане е режимът да бъде приключен с „ АстраЗенека “, вместо да се комбинира с други ваксини, до момента в който не се получат повече доказателства за другите дози ", счита и водещият испански имунолог Алфредо Корел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР