Използването на билки за сгъстяване и растеж на косата, както

...
Използването на билки за сгъстяване и растеж на косата, както
Коментари Харесай

6 билки за сгъстяване и растеж на косата

Използването на билки за втвърдяване и напредък на косата, както и за понижаване на косопада, е процедура от епохи. Има най-различни билки и всяка от тях има неповторими свойства, което ги прави идеалната съставна част в грижата за косата.

Хената да вземем за пример е подобаваща в тази ситуация. Тя по принцип се употребява за оцветяване на косата, само че също по този начин заздравя косъма. Хената има антибактериални и антимикробни свойства, като отстранява непотребните масла от скалпа.

Лавандулата е друга билка, която сгъстява косата. Тя е известна със своя прелестен мирис. Използва се в грижата за косата поради нейните противовъзпалителни и антимикробни свойства. Благодарение на тях, билката защищава косата от въшки. За задачата може да се употребява етерично масло от лавандула, като се прибавят няколко капки от него. То би трябвало да се смеси обаче с кокосово масло да вземем за пример и да се нанесе върху косата.

Копривата е друга чудесна билка за косата. Тя е ефикасна против косопад, тъй като подтиква скалпа и усъвършенства кръвообращението. Копривата може да се запари под формата на чай и да се приема както вътрешно, по този начин и да се нанася непосредствено върху косата. Предимството е, че не е належащо изплакване. Копривата защищава от раздробяване на косата и подтиква нейния здрав напредък.

Лайката също е билка, която може да се приема вътрешно поради успокояващите си свойства, само че чаят от лайка може да се ползва и външно върху косата. Известно е, че билката подхранва и успокоява скалпа и в бонус на това подтиква здравия напредък на косата. Лайката има и друго преимущество, а то е обвързвано с изсветляване на косата. Както копривата, отварата от лайка, нанесена върху косата, не е належащо да бъде изплаквана.

Невенът е билка, която е доста богат източник на витамини, минерали и антиоксиданти, които усъвършенстват кръвообращението в скалпа и подтикват растежа на косата. Освен че я сгъстява, билката способства за блясъка в косата.

Арника също е доста потребна билка, която заздравява скалпа и отстранява пърхота от него. Арника може да се употребява под формата на масло, което да се нанася непосредствено върху скалпа или в композиция с друго масло като кокосовото примерно за напредък и втвърдяване на косата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР