Използването на английската сол се свързва най-вече с облекчаване на

...
Използването на английската сол се свързва най-вече с облекчаване на
Коментари Харесай

5 ползи от английската сол

Използването на британската сол се свързва най-много с облекчение на напрежението, тревогата и възпалението. Английската сол също по този начин хидратира и овлажнява кожата.

Английската сол в действителност не е сол, а съставлява натурален минерал, наименуван магнезиев сулфат. Наименованието си (на британски език Epsom salt) британската сол взима от соления извор Епсом, намиращ се в Англия. От години тези дребни безцветни кристали са уместно средство за лекуване на болки в краката и мускулни крампи.
Какви са изгодите от потреблението на британска сол? Детоксикация
Кожата всмуква магнезия и сулфата по-добре в топла вода. Ето за какво ваната с британска сол или даже единствено накисването на краката във вода с британска сол е елементарен и безвреден метод да повишите равнищата на сулфат и магнезий в тялото си. Това от своя страна оказва помощ на организма да изхвърли токсините. Нормалните равнища на магнезий в тялото са значими за уравновесената хормонална секреция и подобряването на кръвообращението. Намалените болки в краката и мускулни крампи са спомагателен потребен „ непряк резултат “.

 Добави изложение
Намаляване на напрежението
Известно е, че потреблението на британска сол обезпечава успокоителен резултат върху нервите. Намаляват се стресът и тревогата, ускорява се възприятието на релаксация. Накисването на краката във вода с британска сол в композиция с някакъв гальовен масаж в допълнение ще увеличи настроението и ще подкрепи положителния сън.
Облекчава болката
Редовното накисване на краката във вода с британска сол може да облекчи някои артритни положения, поради своите противовъзпалителни свойства. Важно е да се раздвижите след лечението с британска сол. Освен това сулфатите от британската сол облекчават главоболието, дължащо се на.
Подпомага ексфолирането
Втрийте малко британска сол върху краката си или сложете британска сол върху четка, с която да „ обработите “ ходилата си по време на накисването. Това ще омекоти кожата посредством ексфолиране. Освен това британската сол оказва помощ и за премахването на неприятната миризма на краката.

 Добави изложение
Антимикробни свойства
Английската сол се употребява за лекуване на разнообразни инфекции на краката и кожата, в това число гъбички по ноктите на краката. Антимикробните свойства на британската сол могат да бъдат отлично допълнение към главната здравна терапия.
Как да употребявате британска сол? Вземете задоволително огромен съд и го напълнете с топла вода, с цел да накиснете краката си до глезените. Добавете към 100 грама британска сол във водата и разбъркайте. Накиснете краката си в разтвора за най-малко 30 минути. Подсушете краката си добре и по-късно нанесете овлажняващо масло или лосион, който да се всмуква от кожата.
Съвет: Може да добавите и няколко капки етерично масло за спомагателни изгоди. Например – лавандулово масло, в случай че желаете да намалите среса след дългия и изтощителен ден.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР