Използване на неправилна мазнина Щом стане въпрос за пържене, колкото

...
Използване на неправилна мазнина Щом стане въпрос за пържене, колкото
Коментари Харесай

Малките незабележими навици, заради които пълнеем

Използване на неправилна лой

Щом стане въпрос за пържене, колкото и да е потребен обичаният благоуханен зехтин, той несъмнено не е добра концепция. Когато се нагрее, той стартира да отделя свободни радикали и даже транс-мазнини, които носят отрицателни резултати върху здравето ни, по тази причина е целесъобразно да се употребява главно за салати.



Грешни порции

Сигналите на тялото ни, че към този момент е заситено не би трябвало да се пренебрегват. А ние много постоянно го вършим, изключително когато се храним и вършим нещо друго по едно и също време, като да вземем за пример да гледаме телевизия или да четем. Не е потребно храненето да се комбинира с други дейности, тъй като организмът има потребност да се концентрира, с цел да свърши работата си оптимално добре. Ако хапвате няколко дни в тишина, ще забележите, че ситостта ви идва много по-рано и се чувствате доста по-добре по-късно.

Не използвайте подправки
Ето по какъв начин содата може да промени живота ви
Вероятно употребявате сода бикарбонат в кухнята и може би даже я включвате в почистването на къщата. Но знаете ли за здравословните изгоди...
Прочети повече
Многото подправки в храната ни, ни карат да прибавяме и доста повече захар, сол и мазнини, с цел да станат усетите по-ярки. Затова в случай че обичаме да слагаме подправки, е добре да обърнем внимание на съответните такива, които по-скоро ще ни оказват помощ, от колкото ще ни навредят. Това да вземем за пример са лютият пипер и куркумата.



Използване на прекалено много олио

Една супена лъжица зехтин, е със наличие на 120 калории. Но както при всяко нещо, даже и със салатата, когато се прекалява с него и не е в рационалните и нужните за нашето тяло граници, без значение какъв брой е потребно, то ще стартира да ни вреди.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР