Използваме зеления сертификат не само за здраве. В момента, в който

...
Използваме зеления сертификат не само за здраве. В момента, в който
Коментари Харесай

Председателят на Лекарския съюз: Зеленият сертификат е равен на лична карта

Използваме " зеления документ " освен за здраве. В момента, в който стана ясно, че ще се употребява и за работното място, в заведения за публично хранене или занимания, ясно е, че този документ е с огромна значителност, на практика е еднакъв на персонална карта. Показваш " зелен документ ", с цел да се качиш на аероплан. Това съобщи в ефира на ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

Според него се е изгубило скъпо време. " Истината е, че още август стартира тази рецесия, на практика от май до август не се говореше за COVID-19. Стигнахме до там още веднъж да виждаме мъже и дами, които чакат в таксита, дишат тежко и не могат да бъдат прегледни и признати в болница. Това е за четвърти път ", изясни той.

Маджаров призна, че все по-често се случва хора да се обръщат към Българския лекарски съюз за намиране на място в болница. " Много пъти споделих, че няма по какъв начин една система, проведена за спокойно време, да може да посрещне голяма вълна от заболели с една и съща диагноза. Няма по какъв начин да бъде умерено и елементарно ", на мнение е той.

Относно командироването на лекари и сестри от дребни към огромни лечебни заведения поради дефицита на фрагменти, Маджаров разяснява, че тази концепция е била употребена още при започване на епидемията и не е нова. Шефът на БЛС обаче изрази вяра да не се стига до такава степен.

По мотив разкритието, че персонален доктор в София е издавал подправени документи, Маджаров изрично съобщи, че за това могат да се лишават лекарски права.

Председателят на БЛС разяснява и тематиката за какво съсловни организации желаят оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев. " На фона на това, което претърпяваме, една институция прикривайки се зад димната завеса на коронавирус и останалите проблеми, се пробва да не извърши транспарантното преразпределяне на средства. Към 30 септември би трябвало да получим разноските на НЗОК и да ги съпоставим с бюджета, провиснал от Народно събрание за здравноосигурените жители и виждаме, че там са останали средства в обособените посоки за последните 3 месеца в такова количество, че няма да бъдат изхарчени и би трябвало да се измисли методика, да се съгласува и да се подпише ", изясни доктор Маджаров. Според него, това управление на НЗОК е най-компроментираното. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР